Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Pozvánka na besedy pro osoby pečující o dospělého člena domácnosti

29. 6. 2012 Autor: Jana Fiedlerová

Pečujete o svého manžela, manželku, dceru, syna, bratra či jinou blízkou dospělou osobu s postižením či dlouhodobě nemocnou? Chcete se dozvědět o možnostech, které Vám péči o Vaše blízké usnadní, a potkat se s lidmi, s nimiž Vás spojují podobné otázky, starosti i radosti? Pak právě Vám jsou určeny besedy, které pro Vás připravila společnost Institut projektového řízení.

Na besedách Vám bude představen a předán tzv. průvodce životní situací (informační brožura), jehož cílem je jasně, jednoduše a srozumitelně informovat o nabídce sociální pomoci pro osoby pečující o dospělého člena domácnosti.

Seznámíte se s problematikou péče o osoby se zdravotním postižením a osoby dlouhodobě nemocné, možnostmi sociálních dávek a příspěvků, na které mají nárok ti, o které pečujete, a nabídkou profesionálních poskytovatelů sociálních a zdravotních služeb, zejm. služeb ambulantních či terénních, které Vám mohou péči o Vaše blízké usnadnit.

Besedy se konají po celém Královéhradeckém kraji v termínech, které naleznete v PŘÍLOZE.

Vaše případné dotazy zodpoví za realizátora informačních besed:

Ing. Petra Skácelová, Institut projektového řízení a.s.

Tel.: 461 100 269, 775 657 380

Email: petra.skacelova@institutpr.eu

Realizace besed a zpracování informační brožury je součástí individuálního projektu Královéhradeckého kraje „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II.

Soubory ke stažení