Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Na skok v Rakousku

2. 4. 2013 Autor: Monika Vrabcová

SKOK do života, o.p.s. se v rámci projektu SKOK do Evropy v měsíci březnu vypravil na poznávací stáž do rakouského Grazu.

Ve dnech 11. – 14. 3. 2013 se 15 uživatelů v doprovodu 11 pracovníků v Hradci Králové rozloučilo s vilou Idylou a zamířilo na poznávací stáž do Rakouska.

Během dvou dnů jsme se seznámili s krásami města Graz a organizací Atempo, jejíž služby jsou zaměřeny obdobně jako ve SKOKu (hlavním cílem je příprava lidí s mentálním postižením a poruchami učení na zaměstnání). Pracovníci Atempa si pro nás připravili krátkou prezentaci o činnostech, které pro své uživatele nabízejí a výborný oběd. Velkým zážitkem se jak pro uživatele, tak pro pracovníka stala návštěva továrny na čokoládu, která je nedaleko Grazu. „Celá návštěva v Grazu byla super. Byl jsem tu už před dvěma lety a spoustu věcí jsem si pamatoval. Byl jsem moc rád, že jsem se mohl do Grazu podívat znova. Navíc nás Ondra před stáží naučil trochu anglicky, takže jsem si dokázal v restauraci objednat sám jídlo. Všichni se už těšíme, až se v srpnu zase uvidíme,“ říká o stáži uživatel SKOKu Honza.

V dubnu se další skupina skokanů s pracovníky podívá na stáž do Švédska a na srpen je připravována závěrečná konference, kde by se všichni partneři projektu měli znovu setkat a projekt zhodnotit.

Kontakt:

Velké náměstí 142

500 03 Hradec Králové

IČ. 27 52 17 53

DIČ. CZ 27 52 17 53

www.skokdozivota.cz

email: monika.vrabcova@skokdozivota.cz

tel: 724 461 105