Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Kraj ocenil práce studentů, které propagují sociální služby

27. 11. 2009

Vítězná výtvarná díla a videoklipy studentů, kteří se zúčastnili soutěže „Propagujeme sociální služby“, dnes na hradeckém úřadu práce ocenili zástupci Královéhradeckého kraje.

Vítězná výtvarná díla a videoklipy studentů, kteří se zúčastnili soutěže „Propagujeme sociální služby“, dnes na hradeckém úřadu práce ocenili zástupci Královéhradeckého kraje.

Soutěžit mohli všichni studenti a studentky středních škol v Královéhradeckém kraji.

Nakonec se sešlo celkem 62 návrhů, ze kterých porota vybrala dvě vítězná nejlepší díla a dva videoklipy, jejichž autoři dostali věcné ceny.

Zvýšit povědomí o sociálních službách

„Cílem soutěže bylo zvýšit povědomí veřejnosti o sociálních službách a o potřebách obyvatel v sociální oblasti. Jsem rád, že se v soutěži sešlo tolik návrhů a děkuji všem studentům a studentkám, kteří se zúčastnili,“ uvedl Miroslav Uchytil, krajský radní odpovědný za sociální oblast.

Soutěž se konala v rámci projektu, na který Královéhradecký kraj získal finance z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Pro nás je každý člověk VIP

Vítězem v kategorii výtvarných děl se stal Vít Trunec ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové se svým plakátem na téma „Pro nás je každý člověk VIP“.

1. místo. Vít Trunec. Pro nás je každý člověk VIP

„Porota ocenila zejména vtip, výstižnost a jednoduchost sdělení,“ uvedla Lenka Fryntová z Občanského poradenského střediska, které soutěž pro Královéhradecký kraj pořádalo.

Porota v této kategorii dále udělila čestné uznání Dominiku Hrdému ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové, který vtipnou zkratkou vystihl finanční podmínky, v nichž je pomoc potřebným lidem, jako jsou senioři, osoby se zdravotním postižením nebo lidé bez přístřeší, poskytována.

Čestné uznání. Dominik Hrdý. Vidíš to opravu takto?

Dva oceněné videoklipy

Mezi příspěvky z oblasti videotvorby porotci ocenili Kjersti Jadelskou, Romana Volovika, Karla Kulíška a Martinu Machovou ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové za videoklip na téma pomoci lidem s handicapem.

Další cenu získali Michaela Machová, Nela Skokanová, Šárka Kubínová, Kristýna Szeredová a Patrik Bohuněk z Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Hradec Králové za video „Dítě nějak brzy“ o azylovém bydlení pro mladou dívku.

Videa si prohlédněte ZDE.

„U prvního klipu porota ocenila především jeho emoční sílu a provedení, u druhého zaměření na nepříliš známou oblast pomoci lidem v potížích,“ dodala Fryntová. V kategorii audionahrávek letos nebyla cena udělena.

Tým střední zdravotnické školy se raduje z vítězství s klipem Dítě nějak brzy.