Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Komunitní centrum Amaro Phurd – Okružní se v březnu zaZIPuje!

2. 4. 2013

Hradec Králové - Komunitní centrum Amaro Phurd - Okružní mění název na Komunitní centrum ZIP. Ptáte se proč? Čtěte dál!

„Potřebu změnit název našeho střediska pociťujeme již delší dobu. Hlavním důvodem je, že původní název je v romštině a pro některé rodiny je tak nesrozumitelný. Sociální pracovníci Komunitního centra nepracují pouze s romskými rodinami, ale jsou zde pro rodiny s dětmi z Hradce Králové, které se nachází v nepříznivé sociální situaci nebo jsou tímto problémem ohrožené“, říká vedoucí komunitního centra Mgr. Eva Pivrncová.

Změna názvu souvisí i s dalšími skutečnostmi. Komunitní centrum rozšířilo své působení nově i do lokality Brněnská a adresně se tedy neztotožňuje s názvem původním.

Hlavním posláním Komunitního centra ZIP, ze kterého vychází i nový název střediska, bude především zapojení celých rodin při řešení jejich aktuální životní a sociální situace, individuální přístup, pomoc a podpora.

„Rodinám bychom chtěli nabídnout především prostor pro aktivní a smysluplné trávení volného času celé rodiny, dále pak také prostor pro setkávání rodičů k výměně vzájemných zkušeností, posílení jejich rodičovských kompetencí a setkávání s odborníky“, zdůrazňuje vedoucí Komunitního centra ZIP. Adresa Komunitního centra zůstává stejná, můžete se ale těšit na nové logo a rozšíření aktivit pro celé rodiny!

Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Více informací na www.salinger.cz.

Podrobné informace poskytne

Mgr. Eva Pivrncová

vedoucí střediska

Komunitní centrum ZIP

tel. 495510208, 774807052

email: kc.zip@salinger.cz

Komunitní centrum ZIP je jedním ze středisek Občanského sdružení Salinger. Komunitní centrum ZIP je nepobytová služba, která nabízí bezplatnou sociální službu pro rodiny s dětmi z Hradce Králové, které jsou ohrožené sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučené. Hlavním cílem je nabídnout klientům aktivity, při kterých nabudou nové schopnosti a dovednosti, umožnit jim rozpoznat obtížné sociální situace, podpořit je ve vlastní aktivitě na jejich řešení, či se jim naučit předcházet.