Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Informování o pomoci osobám pečujícím o dítě s postižením

12. 9. 2012 Autor: odbor sociálních věcí

V měsíci červenci byla ukončena realizace veřejné zakázky pro Královéhradecký kraj, jejímž cílem bylo vytvoření informační brožury s názvem ,, Informování o pomoci osobám pečujícím o dítě s postižením“.

V rámci této zakázky byla vytvořena publikace, která bude sloužit jako pomocník a rádce osobám pečujícím o dítě s postižením v situacích, kdy si nebudou vědět rady. Brožura obsahuje souhrn služeb ulehčující péči o dítě se zdravotním postižením, informace o podporách a dávkách, kontakty na poskytovatele služeb a další cenné informace. Pro vytvoření informačního komfortu budou k dispozici webové stránky, kde všichni zájemci naleznou informační přehledy a publikaci v elektronické podobě.

Stránky jsou k nahlédnutí na portálu Královéhradeckého kraje na adrese :

www.kr-kralovehradecky.cz/nejsem-na-to-sam-4/index.html  

Další důležitou součástí byla prezentace brožury, která proběhla prostřednictvím besed uskutečněných v Královéhradeckém kraji v místech blízkých cílové skupině.

V závěru byla provedena distribuce na předem vytipovaná místa v kraji, kde jsou brožury volně k dispozici, využívány a předávány osobám, pro které jsou určeny.

Tato veřejná zakázka byla součástí aktivit individuálního projektu Královéhradeckého kraje s názvem Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II.