Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Cena sociálních služeb jde do finále: Oceňte s námi sociální služby města a sociální pracovníky ve veřejném hlasování

25. 11. 2011

V pondělí 28. listopadu ve 12 hodin se veřejnosti otevře možnost ocenit sociálních služby, jejich pracovníky, obce a osobnosti za jejich přínos ke zlepšení situace lidí ohrožených sociálním vyloučením. Na stránkách www.cenasocialnichsluzeb.cz bude možné hlasovat až do půlnoci 12. prosince. Cenu Královéhradeckého kraje za přínos v sociálních službách si vítězové převezmou z rukou Vladimíra Dernera 14. prosince. Slavnostní předání se uskuteční od 14 hodin v sále zastupitelstva Královéhradeckého kraje a jsou na něj zváni zástupci poskytovatelů, obcí i organizací, které se sociální oblasti věnují.

V pondělí 28. listopadu ve 12 hodin se veřejnosti otevře možnost ocenit sociálních služby, jejich pracovníky, obce a osobnosti za jejich přínos ke zlepšení situace lidí ohrožených sociálním vyloučením. Na stránkách www.cenasocialnichsluzeb.cz bude možné hlasovat až do půlnoci 12. prosince.

Cenu Královéhradeckého kraje za přínos v sociálních službách si vítězové převezmou z rukou Vladimíra Dernera 14. prosince. Slavnostní předání se uskuteční od 14 hodin v sále zastupitelstva Královéhradeckého kraje a jsou na něj zváni zástupci poskytovatelů, obcí i organizací, které se sociální oblasti věnují.

V kategorii pracovník sociálních služeb, sociální pracovník, osobnost sociální oblasti se sešlo 26 nominací osob, které významně přispívají ke zlepšení postavení osob ohrožených sociálním vyloučením a podporují je při jejich začleňování do běžného života. Mezi nominovanými jsou nejen pracovníci sociálních služeb, ale také osobnostnosti vykonávající svoji činnost ve prospěch lidí s handicapem dobrovolně. Mezi nominovanými mají své místo i pracovníci úřadů. V kategoriích určených poskytovatelům sociálních služeb se přihlásilo 14 organizací. V kategorii obecních samospráv si veřejnost může vybrat z 5 měst.

Hlavním cílem ceny sociálních služeb je vyjádřit veřejné poděkování těm, kteří se věnují náročné práci ve prospěch osob ohrožených sociálním vyloučením a to nejen těm, kteří se soutěže účastní, ale všem, kteří v sociálních službách pracují. Smyslem soutěže je také prezentovat příklady dobré praxe organizací na území Královéhradeckého kraje. Pomozte nám ocenit práci ve prospěch osob se sociálním vyloučením a hlasujte s námi – www.cenasocialnichsluzeb.cz.

První ročník Ceny Královéhradeckého kraje za přínos v sociálních službách je jednou z aktivit projektu Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II.