Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaOrlické hory a PodorlickoAktivní turistikaZimní sporty

Lyžování a snowboarding v Orlických horách a Podorlicku

     Lyžování a snowboarding v Orlických horách a Podorlicku: Ski areál Deštné v Orlických horách, Snowpark Čihalka, Olešnice v Orlických horách, Ski centrum Říčky v Orlických horách, Ski areál Nella, Bartošovice v Orlických horách, Ski areál Šerlišský Mlýn, Deštné v Orlických horách, Ski areál Bedřichovka, Orlické Záhoří, Ski centrum Zdobnice, Ski areál České Petrovice

Deštné v Orlických horách

Ski areál Deštné v Orlických horách

Sjezdové tratě: 4 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 6/1

Deštné v Orlických horách je kompletně vybavené středisko zimních sportů. Jeden skipas vám nabídne využití tratí všech různých obtížností, které jsou pokryty zasněžovacím systémem. Chloubou areálu je Gravity snowpark, lyžařská školička s hřištěm „Rampušákovo“. Velmi oblíbené je každodenní večerní lyžování na dvou sjezdovkách. Přímo ze střediska vedou také nástupy na více než 100 km upravovaných běžeckých stop.

www.sportprofi.cz


Snowpark Čihalka, Olešnice v Orlických horách

Snowpark Čihalka, Olešnice v Orlických horách

Sjezdové tratě: 400 m Počet vleků/lanovek: 1

Snowpark Čihalka leží v západním výběžku hlavního hřebenu Orlických hor ve vyhlášené klidové zóně. Z poloviny je využita jako snowpark, druhá polovina je využita jako sjezdová trať.

www.cihalka.cz



Říčky v Orlických horách

Ski centrum Říčky v Orlických horách

Sjezdové tratě: 4 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 2/1

Ski Centrum Říčky v Orlických horách se nachází na jihovýchodní straně vrchu Zakletý v nadmořské výšce 740 - 992 m n. m. Díky své nadmořské výšce, moderní lanovce a rozmanitosti sjezdových tratí, jejich délce a systému technického sněhu se jedná o nejlepší středisko sjezdového lyžování v Orlických horách. Vrch Zakletý, respektive křížení turistických cest Pěticestí, je zároveň ideálním výchozím místem běžkařů na celý hlavní hřeben Orlických hor. Skicentrum v zimním období pravidelně upravuje 36 - 42 km běžeckých tratí.

www.skiricky.cz


Ski areál Nella, Bartošovice v Orlických horách

Sjezdové tratě: 1,2 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 2

Areál se nachází v samém srdci Orlických hor, poskytuje ideální zázemí hlavně pro rodiny s dětmi, ale i zkušení lyžaři a snowboardisté si přijdou na své. Snowboardový park nabízí několik zajímavých překážek a skoků. Součástí areálu je rovněž speciální plocha pro přistávání vrtulníků záchranné služby v případě vážnějšího zranění.

www.skibartosovice.cz


Ski areál Šerlišský Mlýn, Deštné v Orlických horách

Sjezdové tratě: 0,5 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 2

Lyžařský areál je díky příznivé poloze velmi bohatý na přírodní sníh. Je ideální pro sportovní vyžití celé rodiny. Pro nejmenší je zde dětský provazový vlek s hřištěm. 500 m dlouhý svah poskytuje dobré podmínky začátečníkům ale i pokročilejším sportovcům. Areál je svojí polohou výborným startovacím místem na hřebeny Orlických hor a je přímo napojen na upravované běžecké tratě.

www.skidestne.cz


Ski areál Bedřichovka, Orlické Záhoří

Sjezdové tratě: 0,5 km, modrá Počet vleků/lanovek: 2

Areál Bedřichovka je vhodným místem pro rodinný výlet či dovolenou, stejně tak pro školní lyžařské kurzy. Areál nabízí vyžití na vlastních sportovištích také v létě (tenis, minigolf, fotbal, basketbal, venkovní bazén, lanové centrum).

www.bedrichovka.cz


Ski centrum Zdobnice

Sjezdové tratě: 2,1 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 5

V lyžařském areálu naleznete denně upravované sjezdové tratě. Díky jejich menší náročnosti a vhodné dispozici je areál hojně vyhledáván rodinami s dětmi a školními kurzy. I přes rozšíření střediska o novou 650 m dlouhou sjezdovku, která potěší zdatnější sportovce, nepřichází vnímavý lyžař o domácí až rodinnou atmosféru.

www.skizdobnice.cz


Ski areál České Petrovice

Sjezdové tratě: 2 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 5

Lyžařské středisko v Českých Petrovicích je oceněno třemi hvězdami poskytovaných služeb. Sjezdové tratě jsou směrovány k severu, nacházejí se v nadmořské výšce 650 -740 m n. m. a jsou každodenně upravovány. Technicky upravovaný a osvětlený povrch zaručuje ideální lyžařské podmínky pro začátečníky, rodiny s dětmi, snowboardisty a rekreační lyžaře. V areálu jsou dále udržovány 4 km běžeckých tratí.

www.ceskepetrovice.net


Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO