Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaKrkonoše a PodkrkonošíPro handicapované

Z Horních Míseček na Vrbatovu a Labskou boudu

      Krkonoše a Podkrkonoší

Tato trasa je poměrně náročná a má velké převýšení. Vede částečně po horské silničce, asfalt je na většině povrchů. Cesta je vhodná pro seniory a osoby pohybující se s holemi. Je sjízdná pro kočárky a bez větších omezení též pro mechanické i elektrické vozíky. Obsluha parkoviště na Horních Mísečkách může držitelům průkazu ZTP vydat povolení k vjezdu motorovým vozidlem na Vrbatovu boudu.

Délka trasy v jednom směru je 8,2 km, převýšení 430 m.

Výchozí místo: Jilemnická bouda na Horních Mísečkách

Průběh trasy: Po Masarykově silnici vyjedete na Vrbatovu boudu. Cíl je na Labské boudě. Cesta je souběžná s červeným, žlutým a modrým turistickým značením.

Turistické zajímavosti na trase: Hlavní hřeben Krkonoš s arkto-alpínskou tundrou, výhledy na Krkonoše, mohyla Hanče a Vrbaty, objekty lehkého opevnění z r.1938.

Možné varianty trasy: Od rozcestí U Čtyř pánů po žluté a zeleně značené turistické cestě k prameni Labe. Sjezd 2 km k Labské boudě (šotolinová cesta se zemními svodnicemi, pro vozíčkáře špatně sjízdná).

Místa pro občerstvení a nouzový úkryt na trase: Jilemnická bouda, Vrbatova bouda, Labská bouda (bezbariérová), přístřešek na rozcestí U Čtyř pánů.

Zdroj: KRNAP

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO