Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaKladské pomezíAktivní turistikaZimní sporty

Lyžování a snowboarding v Kladském pomezí

      Lyžování a snowboarding v Kladském pomezí: Ski areál Běloves, Ski areál Janovičky u Broumova, Ski areál Machov, Ski areál Panská Stráň, Nový Hrádek, Ski areál Petříkovice, Ski areál Radvanice, Ski areál Kamenec, Teplice nad Metují

Ski areál Běloves

Sjezdové tratě: 640 m, červená, modrá

Počet vleků/lanovek: 2

Areál v části Náchoda - Bělovsi tvoří dva lyžařské vleky - Brabák (260 m) a Maliňák (380 m). Svahy jsou ideální pro rodinné lyžování - jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

www.skibeloves.cz


Ski areál Janovičky u Broumova

Sjezdové tratě: 980 m, červená, modrá

Počet vleků/lanovek: 2

Jedná se o menší příjemný areál rodinného typu s krásným výhledem na Broumovsko a Krkonoše.

www.lkbroumov.ic.cz


Ski areál Machov

Sjezdové tratě: 650 m, modrá

Počet vleků/lanovek: 1

Lyžařský areál Machov v nadmořské výšce 550 - 590 m n. m. uspokojí svými parametry jak děti a začátečníky, tak i náročnější sjezdaře. Z horní stanice vleku je při příznivém počasí nádherný výhled na Krkonoše. Areál je také hojně vyhledáván milovníky běžeckého lyžování. Děti pak určitě využijí možnost sáňkování a bobování na k tomu určených místech.

www.vlekmachov.cz


Ski areál Panská Stráň, Nový Hrádek

Sjezdové tratě: 800 m, modrá

Počet vleků/lanovek: 1

Lyžařský areál „pod hradem“ nabízí dvě uměle osvětlené a strojově upravované sjezdovky. Pro milovníky běžeckého lyžování je k dispozici okruh dlouhý 700 metrů.

www.novy-hradek.cz


Ski areál Petříkovice

Sjezdové tratě: 3 650 m, červená

Počet vleků/lanovek: 2

Lyžařský areál Petříkovice se nachází 8 km od centra Trutnova ve směru Radvanice a Adršpach. Sjezdovky se rozkládají na úpatí Jestřebích hor. Toto místo mohou běžkaři a vyznavači zimních sportů využít jako výchozí bod pro zimní turistiku. Sjezdovky jsou vhodné pro lyžaře začátečníky, zdatné lyžaře, snowboardisty, pro rodiny s dětmi.

www.petrikovice.cz


Ski areál Radvanice

Sjezdové tratě: 900 m, červená, modrá

Počet vleků/lanovek: 3

Lyžařský areál se nachází v osadě Studénka spadající pod obec Radvanice na severní straně Jestřebích hor v nadmořské výšce cca 550 - 650 m n. m. Jestřebí hory, díky své výšce a poloze, nabízejí kromě možnosti sjezdového lyžování a snowboardingu všech úrovní zajímavé příležitosti pro běžkaře.

www.vlekradvanice.cz


Ski areál Kamenec, Teplice nad Metují

Sjezdové tratě: 500 m, modrá

Počet vleků/lanovek: 1

Lyžařský areál v Teplicích nad Metují nabízí uměle zasněžovanou 500 m dlouhou sjezdovku vhodnou pro začátečníky i pokročilé, ideální pro rodiny s dětmi a školní výcvikové kurzy.

www.skikamenec.cz1.cz

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO