Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaHradeckoRelaxaceRybaření

Rybaření na Hradecku

      Rybaření

Rybaření na Hradecku

Krása slepých ramen, starých tůní a tajemných mokřin řek Labe a Orlice okouzlí návštěvníka z domova i zahraničí. Díky vyhlášení Přírodního parku Orlice zde mají nejen ryby ideální podmínky k životu.

Písníky i rybníky, říčky a potoky vhodné pro sportovní rybaření najdete v blízkém okolí Hradce Králové. Rybáři dotvářejí ovšem i kolorit krajského města. Vidíte je po obou březích Labe a Orlice dokonce v samotném centru.

Sportovní rybolov je organizován Českým rybářským svazem prostřednictvím jeho místních organizací (MO). K dispozici je v Královéhradeckém kraji více než 200 rybářských revírů, zahrnujících veškeré tekoucí vody v regionu, včetně vodních nádrží, zatopených písníků a vybraných rybníků. Revíry jsou rozděleny podle charakteru toku a lovených ryb na pstruhové (pstruh obecný, pstruh duhový, lipan podhorní a siven americký) a mimopstruhové (kapr, cejn a dravé ryby, hlavně štika a candát).


MÍSTNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO RYBÁŘSKÉHO SVAZU:


MO CHLUMEC NAD CIDLINOU

+420 737 020 675

Mimopstruhový revír Bystřice 1 - od ústí do Cidliny v Chlumci nad Cidlinou až k jezu Divokého mlýnku u Třesického rybníka. K revíru patří písáky: Kosičky I. a II. a Stará Voda.

Mimopstruhový revír Cidlina 3 - od jezu u Loukonos po jez Myškov u mlýna v Mlékostrbech + Mlýnská Bystřice.


MO NECHANICE

+420 777 878 821

Mimopstruhový revír Bystřice 2 - od jezu Divokého mlýnku u Třesického rybníka až k jezu mlýna Boharyně a nově vytvořené koryto Bystřice. K revíru patří písáky: Puchlovický, Obědovický a Lhotecký.

Mimopstruhový revír Bystřice 3 - od jezu mlýna Boharyně až k mostu Sadová - Lípa. K revíru patří nádrže: Dolní Přím, Mokrovousy, Mlýnská, Požárník, Hrádek, Návesní, Splav, Komárov, Kuchař, Probluz a Barťák.


MO NOVÝ BYDŽOV

+420 495 490 335

Mimopstruhový revír Cidlina 4 - od jezu Myškova mlýna v Mlékosrbech k jezu mlýna ve Sloupně. Dále nádrže a propadliny: Huryšák III, Janovice, Kuklinka, Skřivany (Stihnov), Starý Bydžov a Chudonice.


MO VYSOKÉ VESELÍ

+420 607 844 952

Mimopstruhový revír Cidlina 5 - od jezu ve Sloupně k jezu mlýna v Žereticích, mimo Javorku.


MO TŘEBECHOVICE POD OREBEM

+420 737 688 837

Mimopstruhový revír Dědina 1 - od soutoku s Orlicí až k jezu v Českém Meziříčí a část náhonu Alba.

Mimopstruhový revír Orlice 2 - od jezu bývalého mlýna Podhůrka ve Svinárkách k mostu ve Štěnkově, včetně slepých ramen.


MO HRADEC KRÁLOVÉ

+420 736 480 373, 495 264 695

Mimopstruhový revír Labe 31 - od jezu v Opatovicích nad Labem až k hranici katastrálního území Lochenice a Smiřice a část Opatovického kanálu. K revíru dále patří slepá ramena a zatopené písníky na území obcí: Hradec Králové, Předměřice nad Labem, Lochenice a Opatovice nad Labem - severně od Opatovického kanálu, zejména Správčický, Rusecký, Plačický a Opatovický písák.

Mimopstruhový revír Orlice 1 - od soutoku s Labem k jezu bývalého mlýna Podhůrky ve Svinárkách. K revíru patří slepá ramena a zatopené písníky po obou stranách toku.

Pstruhový revír Stříbrný potok 1 - od mostu u Stříbrného rybníka až k hrázi rybníka Výskyt.


MO SMIŘICE

+420 602 467 314

Mimopstruhový revír Labe 32 - od hranice obcí Lochenice a Smiřice k mostu v Černožicích.

Mimopstruhový revír Trotina 1 - od vtoku do starého ramene Labe v Lochenicích po soutok s Hustířankou.

Mimopstruhový revír Trotina 2 - nádrž Velký Vřešťov.



ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ - Východočeský územní svaz

+420 495 214 940, www.vcus.regis.cz

Kovová 1121, 500 03 Hradec Králové - Slezské Předměstí

Podrobnější informace, adresy a kontakty místních organizací včetně map revírů, cen povolenek aj. najdete na adrese www.rybsvaz.cz. Pro rybaření je nutné, kromě povolenky k rybolovu, být vlastníkem rybářského lístku, které vydává obec s rozšířenou působností příslušná podle místa bydliště žadatele. Povolenky získáte u příslušné místní organizace rybářského svazu. Je možné si vybrat délku platnosti a rybaření na vodách pstruhových nebo mimopstruhových.

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO