Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Takový normální život s Pferdou

9. 4. 2015 Autor: Jana Křížová

Sociální služba Takový normální život funguje v občanském sdružení Pferda od roku 2010 a je to terénní sociální služba podpory samostatného bydlení. Tato služba je určena pro dospělé osoby s lehkým mentálním a kombinovaným a jiným zdravotním postižením. Vznikla jako přirozené vyústění tranzitního programu Tréninkový byt. Slouží dospělým lidem s lehkým mentálním postižením, kteří bydlí samostatně a potřebují jen malou míru podpory.

Našim cílem je pomoci uživatelům při zajištění chodu jeho domácnosti (plánování nakupování, stravování, rozpočtu, úklidu). Pomoci při uplatňování jejich práv a oprávněných zájmů (návštěva OSSZ, Městského úřadu, Úřadu práce) a vyřizováním dalších důležitých záležitostí (návštěva lékaře) Posilovat pracovní a sociální dovednosti a návyky uživatelů formou celoživotního učení. Motivovat uživatele k samostatnému životu. Posilovat sebevědomí uživatelů. Pokud můžeme tímto prostřednictvím přímo kontaktovat naše budoucí uživatele služby Takový normální život, vzkazujeme jim: Chceme Vám pomoct, abyste mohli žít sami. Chceme, abyste rozuměli všemu na úřadech. Chceme, abyste se učili pořád něco nového. Chceme, abyste bydleli sami a věděli, co chcete! Objevte svůj normální život!

Fotografie k článku vypráví příběh TAKOVÉHO NORMÁLNÍHO ŽIVOTA, sama o sobě. Celou sérii fotografií se sociálním zaměřením, které má obrazově vystihnout a veřejnosti přiblížit šest základních problémů, se kterými se potýkají klienti našeho sdružení Pferda, budete moci shlédnout na několika výstavách po celé České Republice a brzy na našem webu. Sledujte informace na www.pferda.cz a také na f/ Kavárna Láry Fáry nebo Pferda.

Aktivita je hrazena z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.