Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Sociální rehabilitace s podporou Krajského úřadu

25. 9. 2015 Autor: Jitka Jirsová

Obecně prospěšná společnost SKOK do života o.p.s. poskytuje v rámci veřejné zakázky Krajského úřadu Královéhradeckého kraje registrovanou službu sociální rehabilitace, a to od ledna do září tohoto roku.

Díky této službě mají možnost lidi s mentálním postižením získat a či rozvíjet dovednosti důležité pro samostatný život. Tato služba je také odrazovým můstkem pro další typy služeb, které naše organizace poskytuje, a to podporu samostatného bydlení a pracovní uplatnění v chráněné dílně či v sociálním podniku. Díky finanční podpoře Krajského úřadu využívalo službu sociální rehabilitace od ledna tohoto roku 38 lidí s mentálním postižením, kteří mají chuť na sobě pracovat a rozvíjet se.

V rámci projektu jsme měli možnost obnovit tréninkovou kuchyni a nakoupit tréninkové přístroje pro úklidové práce. Mezi největší položky patří úklidový stroj, motorový vyžínač, bruska, jejichž zvládnutí zvýší pracovní kompetence našich uživatelů.

Kromě tréninku dovedností se v rámci této služby uskutečnily různé akce, kterých se lidi s mentálním postižením mohli zúčastnit. Jednou z nich byla i červnová Přehlídka Skoků, která se konala u BISTRA u dvou přátel na Pivovarském náměstí. Tato Přehlídka je akcí pro veřejnost, jejímž cílem je, kromě prezentace naší organizace a našich služeb, ocenit největší úspěchy naši uživatelů za uplynulý rok a poděkovat všem, kteří naši organizaci podporují. Na závěr bychom rádi poděkovali Krajskému úřadu za podporu při realizaci této zakázky.