Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

S radostí pečeme pro všechny

9. 4. 2015 Autor: Jana Křížová

Tréninková pekárna Láry Fáry v Kvasinách vznikla v listopadu 2010 jako další projekt občanského sdružení Pferda. Tréninková pekárna Láry Fáry je ambulantní sociální službou sociálně terapeutická dílna, kde nalézají uplatnění dospělé osoby s lehkým až středním mentálním postižením, případně s mentálním postižením v kombinaci s jiným druhem postižení (neurologickým, tělesným, psychickým, jiným zdravotním), kdy mentální postižení je vždy primární.

Posláním o.s. Pferda vRychnově nad Kněžnou a vNáchodě je podporovat integraci a přispívat ke zkvalitňování života dospělých osob shandicapem. Posláním ambulantní sociální služby Tréninkové pekárny Láry Fáry v Kvasinách je podpořit sociální začlenění, soběstačnost a samostatnost osob s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením formou vzdělávacích a aktivizačních činností v prostorách pekárny

Uživatelé si sjednají ve smlouvě, kolik a jaké směny chtějí využívat, na každou tříhodinovou směnu dochází vždy maximálně tři uživatelé. Skaždým uživatelem je sjednán individuální plán dle nabídky služeb. Tento plán je vyhodnocen každých šest měsíců. Každý uživatel je povinen vlastnit průkaz pracovníka vpotravinářství. Stejně tak i dobrovolníci, kteří chtějí v pekárně pomáhat. Dobrovolníky stále aktivně hledáme.

Tréninková pekárna zásobuje svými výrobky obě tréninkové kavárny Láry Fáry v Rychnově nad Kněžnou a v Náchodě.

A co nás těší na pekárně mimo sladké vůně, výborné chuti, úsměvů a dobře odvedené práce? Pomoc druhých. Pomoc z řad našich dobrovolníků. Ano, říká se to správně. Dobrovolnické úsilí a práce je k nezaplacení. Tímto děkujeme těm, kteří nám v jejich volném čase chodí pomáhat a zveme k nám ty, které by to bavilo a chtějí se aktivně zapojit! Těšíme se na Vás a Vy se těšte na skvělé dobroty z naší tréninkové pekárny Láry Fáry.

Fotografie kčlánku je ilustrační. Je součástí fotografické kampaně o.s. Pferdy.

Celou sérii fotografií se sociálním zaměřením, které má obrazově vystihnout a veřejnosti přiblížit šest základních problémů, se kterými se potýkají klienti našeho sdružení Pferda, budete moci shlédnout na několika výstavách po celé České Republice a brzy na našem webu. Sledujte informace na www.pferda.cz a také na f/Kavárna Láry Fáry nebo Pferda.

Aktivita je hrazena z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu

Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.