Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Královéhradecký kraj je nejdále v řešení sítě sociálních služeb

22. 6. 2015 Autor: Petra Lehká

Královéhradecký kraj v rámci projektu „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji IV“ realizuje aktivity vedoucí k rozvoji, podpoře a transparentní spolupráci poskytovatelů a zadavatelů v tvorbě sítě sociálních služeb v rámci Královehradeckého kraje.

Královéhradecký kraj je nejdále v řešení přenosu odpovědnosti za financování sociálních služeb z centrální úrovně na krajskou úroveň. Díky dlouhodobé práci odpovědných pracovníků kraje a aktivní spolupráci poskytovatelů sociálních služeb, je vydefinována udržitelná síť sociálních služeb na území celého kraje.

Proto jako jednu z aktivit projektu kraj realizuje tvorbu sofistikovaného systému řízení sítě a jejího financování a hledá cesty k co nejefektivnějšímu systému ve spolupráci s firmou DERS, která poskytuje v rámci projektu technickou a programovou podporu.

Projekt je realizován od 1.2.2014 a byl rozdělen do 5 etap. Dodavatelem řešení je firma DERS s.r.o. ve spolupráci s advokátní kanceláří HOLEC, ZUSKA & Partneři, sdružení advokátů.

Jednotlivé etapy znamenaly postupné analýzy, sběr a hodnocení dat, které vyvrcholilo 27. května 2015, kdy proběhl poslední seminář s poskytovateli sociálních služeb. Na semináři se prezentovaly výstupy projektu a představila se vize dalšího postupu.

““Při jednání s ostatními kraji se ukazuje, že dlouhodobá příprava a spolupráce se zkušeným dodavatelem nás posunula opět o velký kus dál v činnosti, kterou jsme zahájili již v roce 2008. Dnes se již bavíme nad výsledky a řešíme aktualizaci dle nastavených pravidel pomocí sofistikovaného systému, který nastavujeme” říká Ing. Ivan Guman, odborný garant projektu za Královéhradecký kraj.

Jeho slova potvrzuje Ing. Jan Mach, ředitel dodavatelské firmy DERS s.r.o.,

“Je radost účastnit se na projektu, kde je zřejmá vysoká přidaná hodnota a kde zástupci Královéhradeckého kraje mají jasnou a srozumitelnou vizi, kterou naplňují.”

Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.