Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

NEBOJTE SE NAHLÉDNOUT POD POKLIČKU HENDIKEPU

15. 6. 2015 Autor: Kateřina Dostálová

„ Nebojte se nás !“
to je motto I. ročníku akce „Festival sociálních služeb Náchod“.

Iniciátory festivalu jsou zástupci čtyř poskytovatelů sociálních služeb z Náchodska, kteří se rozhodli touto akcí odpovědět na nutnost užší spolupráce mezi sociálními službami vregionu Náchod.

Důvodem konání tohoto festivalu není jenom potřeba provázanosti sociálních služeb vnašem regionu, ale zároveň také osvěta zacílená na širokou veřejnost. Rádi bychom návštěvníkům ukázali pestrost a bohatost lidské duše bez ohledu na druh hendikepu“ říká Lucie Pacovská z Péče o duševní zdraví, která je rovněž koordinátorkou festivalu

Festival sociálních služeb se uskuteční dne 16. 6. 2015 vprostorech kavárny Láry Fáry vHurdálkově ulici vNáchodě vdobě od 9:00 hod. – 17:00 hod.

„Je to akce, která oslovuje široký okruh lidí - od dětí po seniory. Připravili jsme zajímavý program, ve kterém je možno najít dostatek informací o životě hendikepovaných lidí, o osobách sduševním onemocněním, o autistech, ale také o lidech, kteří trpí sociálním vyloučením. Každá organizace se bude mimo jiné prezentovat například zážitkovými dílnami, soutěžemi apod.“ dodává Kateřina Dostálová z OS Pferda.

Kromě již zmíněných organizací – Péče o duševní zdraví Náchod - lucie.pacovska@pdz.cz , Občanské sdružení Pferda - katerina.dostalova@pferda.cz, se zde budou prezentovat také Občanské sdružení Cesta Náchod - vobornikova@stacionarcesta.cz a Občanské sdružení Modré srdce - alexandra.krovinova@seznam.cz.

Kontakt:
Koordinátorka
Bc. Lucie Pacovská
Péče o duševní zdraví, tel. 778526210
lucie.pacovska@pdz.cz