Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Konference na téma Sociální rehabilitace versus sociální podnikání – možnosti, příležitosti, rizika v rámci projektu Oblastní charity Hradec Králové

24. 9. 2012

Výměnou zkušeností se zahraničními partnery k inovaci a zkvalitnění sociálních služeb směřujících na trh práce

Ve dnech 4.–5. října 2012 se v prostorách Univerzity Hradec Králové uskuteční konference na téma Sociální rehabilitace versus sociální podnikání – možnosti, příležitosti, rizika. Konference je jednou z posledních aktivit za účasti zahraničních partnerů v rámci mezinárodního projektu Oblastní charity Hradec Králové, který získal podporu v rámci OP LZZ z globálního grantu CZ.1.04/5.1.01 Mezinárodní spolupráce. Projekt byl zahájen 1. října 2010 a bude ukončen k 31. březnu 2013. Jeho obsahem je především výměna zkušeností se zahraničními partnery v několika oblastech, přičemž prioritou je oblast sociální rehabilitace a podpora vymezené cílové skupiny k návratu na trh práce a k běžnému způsobu života v přirozeném prostředí.

Zahraničními partnery projektu jsou Charita Magdeburg (Německo) a Institut Krista Velekněze, o.s., Žakovce (Slovensko), kteří mají již bohaté zkušenosti se sociální rehabilitací lidí bez domova, dlouhodobě nezaměstnaných a těžko zaměstnatelných z důvodu různých handicapů (výkon trestu, žádná nebo nízká kvalifikace, závislosti, zdravotní stav apod.), ale také se sociálním podnikáním.

V rámci projektu se uskutečnilo 5 workshopů v Hradci Králové i u obou zahraničních partnerů. Účastníci se mohli vzájemně seznámit s poskytovanými sociálními službami a vyměnit si zkušenosti nejenom v oblasti sociální rehabilitace a sociálního podnikání, ale také i v oblasti dobrovolnické služby, domácí péče, dluhového poradenství a dalších.

Konference si klade za cíl přiblížit účastníkům obsah a výstupy výše uvedeného mezinárodního projektu, vyměnit si zkušenosti v oblasti sociální rehabilitace, získat informace o aktuálním stavu sociálního podnikání a seznámit se se zkušenostmi ze sociálního podnikání a s příklady dobré praxe.

Konference je určena zejména poskytovatelům sociálních služeb, a to nejenom služby sociální rehabilitace, zájemcům o sociální podnikání, sociálním pracovníkům obecních úřadů, pracovníkům úřadu práce, pedagogům, studentům a dalším.

Přihlášku na konferenci naleznete od 5.9.2012 na www.charitahk.cz. Zašlete ji nejpozději do 18.9.2012 na adresu: sekretariát.ochhk@hk.caritas.cz.

Bližší informace o celém projektu s názvem: Výměnou zkušeností se zahraničními partnery k inovaci a zkvalitnění sociálních služeb směřujících na trh práce - projekt Oblastní charity Hradec Králové vám poskytne Mgr. Lenka Chválová Hodková, lenka.hodkova@hk.caritas.cz

OBLASTNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Komenského 266, 500 03 Hradec Králové

Tel: 495 516 098, 777 721 641, IČO: 45979855

E-mail: och@hk.caritas.cz

http://www.charitahk.cz