Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Jít si naproti podruhé

29. 5. 2015

Poskytovatelé sociálních služeb v Jičíně – Apropo, Stacionář Kamarád a Péče o duševní zdraví si vás dovolují pozvat na společně pořádanou komunitní konferenci s názvem „Jít si naproti“, konající se pod záštitou města Jičína.

Nultý ročník konference proběhl vminulém roce. Její úspěch a přání všech pořadatelů na zavedení tradice vpodobě této jedinečné akce daly vzniknout ročníku dalšímu. Podtitul a hlavní téma letošního ročníku zní „Stát na vlastních nohách/kolách“ (různé podoby osamostatnění lidí se zdravotním postižením a znevýhodněním).

Akce se koná 2. 6. 2015 ve 14 hodin vzasedací místnosti firmy Seco GROUP a.s. Zde se sejdou odborníci, lidé se zdravotním postižením a znevýhodněním a zájemci zřad veřejnosti. Společně se budou zabývat tím, co můžeme dělat pro to, aby lidé spostižením měli vživotě stejné možnosti jako jejich vrstevníci a mohli žít život podle svých představ.

Hlavní program společné konference bude vrukou našich spoluobčanů se zdravotním postižením a znevýhodněním. Osobně nás seznámí se svými životními příběhy, zkušenostmi, názory a postoji ve vztahu ktématu „osamostatňování se“. Diskuze bude součástí programu. Celou akci bude jako moderátorka provázet Ing. Miroslava Čejková, stejně jako vroce minulém. Čestnými hosty budou hlavní aktéři ročníku pilotního – lidé, kteří nás svými příběhy obohatili právě před rokem.

Popsané aktivity jsou součástí Individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III. Projekt je financován zESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Projekt finančně podporuje město Jičín a Královéhradecký kraj.

Péče o duševní zdraví
Nezisková organizace stéměř 20ti letou tradicí v pomoci lidem s duševním onemocněním a jejich rodinám. Poskytuje sociální služby na Pardubicku, Královéhradecku, Chrudimsku, Jičínsku, Rychnovsku, Orlickoústecku a Náchodsku.
Více na http://www.pdz.cz/ nebo https://www.facebook.com/Pece.o.dusevni.zdravi

KONTAKT: LEONA HOVORKOVÁ/ 773 915753/ leona.hovorkova@pdz.cz
ODBORNÝ: Mgr. MAREK FIALA/ 777119214/ marek.fiala@pdz.cz