Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Činnost Azylového domu Jičín

24. 4. 2015 Autor: Táňa Veselá, DiS.

Osobám nacházejícím se v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení je určena sociální služba Azylový dům Jičín, kterou od jara 2013 provozuje Oblastní spolek ČČK Jičín.

Od 1.1.2015 je tato aktivita součástí projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR .

Zařízení má kapacitu celkem 14 osob. Je určeno mladým dospělým od 18 do 26 let věku ( 1 garsoniéra pro 2 osoby) adále matkám/ženám sdítětem/ dětmi (max. se 3 dětmi, výjimečně ise zletilým dítětem, které je zároveň nezaopatřeným dítětem – student, učeň). Dva byty o velikosti 1+0 jsou vyčleněny pro maminku s 1 dítětem, dva byty o velikosti 1+1 pro maminku s až 3 dětmi; celkem tedy 4 byty pro 4 maminky a 8 dětí.

Sociální služby jsou poskytovány vzhledem k cílovým skupinám a provozním možnostem zařízení převážně individuálně.

Naše zařízení nabízí svým uživatelům ubytování, podporu při obstarávání osobních záležitostí (učíme uživatele jednat na úřadech - umět požádat o sociální dávky, požádat o vystavení nových osobních dokladů apod.), základní poradenství, pomoc při činnostech zabezpečujících orientaci ve svých právech apovinnostech, upevňování dosavadních schopností adovedností voblasti péče odomácnost, osvoji osobu aosvé děti. Pracovníci zařízení motivují uživatele knavazování audržování sociálních vazeb (tzn. posilovat aupevňovat citový vztah sdětmi, navazovat audržovat přirozené vztahy srodinou apřáteli), dále kzajišťování všestranného rozvoje dětí: jejich schopností, dovedností, sociability, smysluplného trávení volného času azačleňování mezi vhodné vrstevníky akamarády.

Pro větší bezpečnost celého zařízení se v I.Q 2015 podařilo připojit Azylový dům Jičín na Pult centralizované ochrany VIDOCQ.

Od 1.1.2015 do 31.3.2015 využilo sociální službu 14 osob (z toho 3 mladí dospělí, 4 matky a 7 dětí).

Táňa Veselá, DiS.
vedoucí azylového domu
mobill: 603 149 750
www.cckjc.cz

Oblastní spolek Českého červeného kříže Jičín
Denisova 585, 506 01 Jičín