Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Azylový dům modernizuje…

15. 6. 2015 Autor: Mgr. Michal Bořek

„Díky podpoře ze strany Královéhradeckého kraje a města Trutnova jsme mohli i v letošním roce zkvalitnit vnitřní vybavení i interiér azylového domu“, říká ředitel společnosti Mgr. Michal Bořek, „a to zejména novým nábytkem či kuchyňským vybavením, ale i malováním a mnoha nutnými opravami“.

Dalším donátorem se opět stala společnost Siemens s.r.o., Trutnov, díky jejíž finanční podpoře byly zakoupeny nové sady černého nádobí a další kuchyňské potřeby.

Pokračujícími „výchovnými“ tématy pro klientky byla péče o domácnost – vaření, hygiena, hospodaření sfinancemi. Vzdělávání vtěchto oblastech se ukazuje jako velice potřebné, neboť mnohé klientky „základní činnosti“, i za podpory pracovnic azylového domu, nezvládají.

Klientky se zapojily do společných akcí pořádaných azylovým domem - karneval, oslava velikonočních svátků, vědomostní soutěž EUROTIME 2015, městských akcí – vítání jara, dračí slavnosti.

Od 1.1.2015 do 18.5.2015 využilo služeb azylového domu společnosti Most kživotu o.p.s. celkem 16 žen a 29 dětí (ubytování + základní sociální poradenství).

Tato služba je zajišťována vrámci Individuálního projektu Služby sociální prevence III vKrálovéhradeckém kraji. Projekt je financován zESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Mgr. Michal Bořek
ředitel společnosti Most kživotu o.p.s.
most.k.zivotu@volny.cz
499841998,777 303 115