Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Královéhradecký kraj zjišťuje potřeby lidí s postižením

Logo - Spolufinancováno EU

11. 3. 2014 Autor: Lenka Novotná

Královéhradecký kraj provedl analýzu potřebnosti sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením spojených se zajištěním ubytování a podporou samostatného bydlení. O výsledcích analýzy a záměrech kraje v této oblasti bude moci odborná veřejnost diskutovat na setkáních v okresních městech.

Analýza se zaměřila na zjištění, kolik je žadatelů o pobytové sociální služby pro osoby se zdravotním postižením, jaké jsou jejich charakteristiky a jak akutní jejich žádosti jsou. Zabývala se také tím, odkud lidé do pobytových služeb, které kraj zřizuje, přicházejí.

Hlavní závěry analýz budou představeny odborné veřejnosti na kulatých stolech, které se konají ve všech okresních městech kraje. Na programu budou také plány Královéhradeckého kraje v rozvoji sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením.

18. března se akce konají v Hradci Králové a Jičíně. 19. března v Trutnově a v Náchodě. 25. března opět v Hradci Králové a v Rychnově nad Kněžnou.

Analýza a kulaté stoly jsou součástí krajského individuálního projektu „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji III“ jako součást plnění veřejné zakázky „Analýza poptávky po službách pro osoby s postižením v Královéhradeckém kraji spojených se zajištěním ubytování či podporou samostatného bydlení“.