Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Kamarádi na cestě za prací

EU, ESF, OP Zaměstnanost

16. 3. 2016 Autor: Jana Malá

Sdružení rodičů a přátel mentálně postižených v Jičíně, poskytuje sociální služby osobám s lehkým, středně těžkým mentálním, tělesným nebo kombinovaným postižením, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci. Sociální rehabilitaci poskytujeme ambulantní a terénní formou, v rozsahu stanoveném zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Náš spolek letos získal na základě výběrového řízení finanční prostředky z Operačního programu Zaměstnanost. Název projektu zní: „Služby sociální prevence v Královehradeckém kraji IV“. Pod tímto tak trochu složitým názvem se skrývá snaha o další začlenění klientů Sociální rehabilitace Kamarád do pracovního, kulturního a sociálního života většinové společnosti, umožnit lidem s postižením žít samostatný život a zapojit je na běžný trh práce. I když poslední dobou stále častěji zaznívá v médiích, že máme v ČR nižší procento nezaměstnaných a nabídka pracovních míst je široká, pro lidi s mentálním nebo tělesným handicapem je možnost „najít si práci“ velice omezena.

„Potřebuju práci, abych mohl bydlet se svojí přítelkyní a mohl jsem platit jídlo a složenky“ říká jeden z klientů, který sociální rehabilitaci Kamarád využívá již delší dobu. Sociální rehabilitaci Kamarád se podařilo navázat dlouhodobou spolupráci například s firmou SanSwiss, s.r.o. Zaměstnanci Sociální rehabilitace Kamarád spolu s klienty věří, že tato firma je první odvážnou vlaštovkou v tomto směru, a že díky oboustranné, velice dobré zkušenosti, navážeme spolupráci i s jinými jičínskými firmami.

Bc. Jiří Jílek, ředitel organizace
Sociální rehabilitace KAMARÁD
Vrchlického 823
506 01 Jičín

Tel.: 775 995 247 – 9
E-mail: rehabilitace.kamarad@seznam.cz
www.kamarad-jicin.cz

Fotogalerie