Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Festival sociálních služeb „Poznejme se navzájem“

4. 6. 2014

V letošním roce se již pošesté konal Festival sociálních služeb pod názvem „Poznejme se navzájem“. Festival se konal v pátek 30. 5. 2014 v prostorách mezi Univerzitou Hradec Králové a Studijní vědeckou knihovnou v Hradecké ulici. Smyslem Festivalu sociálních služeb je zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních službách ve městě Hradec Králové.

Svou účastí podpořil festival sociálních služeb také Krajský úřad Královéhradeckého kraje, který byl jedním z mnoha vystavovatelů. Návštěvníci získali informace o individuálních projektech realizovaných Královéhradeckým krajem, které jsou zaměřeny na sociální služby v královéhradeckém kraji a to projekt „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji II“, "Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji III"," Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji III“ a „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji IV“.

Veřejnost byla seznámena s jednotlivými individuálními projekty, jejich klíčovými aktivitami a současným děním v projektech a jejich výstupy. Hlavním cílem projektů je rozvoj kvality, řízení a financování sítě sociálních služeb, které slouží občanům v Královéhradeckém kraji, zajistit dostupnost služeb sociální prevence a podporu zapojení sociálně vyloučených osob do společnosti a na trh práce.

Ti, kdo navštívili náš stánek individuálních projektů, obdrželi nejen důležité informace, ale také malý dárek ve formě drobných propagačních předmětů.

Festival přinesl informace, poučení a zábavu jak pro děti, tak pro dospělé. Pořadatelé festivalu připravili bohatý kulturní program, aktivity a soutěže o zajímavé ceny, možnost zopakovat si základy první pomoci, zacvičit si nebo si vyzkoušet svoji šikovnost v kreativních dílnách, dovádění na skákacích hradech a prolézačkách, malování na obličej, jízda vláčkem apod.

Tak jako v loňském roce proběhl i letos v rámci festivalu odborný program formou semináře, který byl věnovaný rovným příležitostem z pohledu státní politiky a koncepce sociálního začleňování lidí se zdravotním postižením.

Akce byla realizována pod záštitou primátora města Hradce Králové MUDr. Zdeňka Finka a rektora Univerzity Hradec Králové prof. RNDr. Josefa Hynka, MBA, Ph.D.

Bližší informace o festivalu naleznete na webových stránkách www.vzdelavani.net