Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Dobrovolnice oceněné cenou Křesadlo 2012

26. 6. 2012 Autor: Bc. Jan Haisman, PR pracovník, 498 500 351, pr@ops.cz

Hradec Králové – tři dobrovolnice, které pracují v rámci různých dobrovolnických projektů Občanského poradenského střediska, o.p.s., byly oceněny cenou Křesadlo 2012.

Jedná se o paní Alenu Semelovou, která byla oceněna za svou nezištnou práci na Dětské kožní klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové. Mgr. Vlastu Hulmanovou za dobrovolnickou práci se seniory ve Stacionáři sv. Františka Farní charity Rychnov nad Kněžnou. A v neposlední řadě o slečnu Pavlínu Hlaváčovou, která dochází za mentálně postiženými do Stacionáře Kamarád v Jičíně. Těmto, ale i ostatním dobrovolníkům patří naše poděkování.

Cena Křesadlo, s podtitulem „cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejně věci“, byla tento rok předávána v rámci festivalu sociálních služeb Poznejme se navzájem 2012 v Hradci Králové. Toto ocenění slouží, jako poděkování nominovaným i všem ostatním, kteří v sobě našli chuť dělat něco užitečné ve prospěch druhých či společnosti. Stejně tak je upozorněním pro ostatní, že mezi námi existují lidé, jejichž přístup by měl být hoden následování.

Dobrovolnická informační kancelář zajišťuje dobrovolnictví v sociálních službách v okresech Jičín, Náchod, Rychnov nad Kněžnou a Trutnov v rámci projektu Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II, který je financován z ESF prostřednictvím operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Dále zajišťuje dobrovolnictví ve Fakultní nemocnici Hradec Králové a dobrovolnictví v sociálních službách pro seniory v okrese Hradec Králové. V případě zájmu o dobrovolnictví můžete kontaktovat koordinátora dobrovolnických aktivit Bc. Víta Čejku na tel. čísle 498 500 351 nebo na e-mailu dik@ops.cz.