Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Očkování zaměstnanců sociálních služeb prioritní kategorie I.B a sociálních pracovníků na obecních a krajských úřadech

Logo - Spolufinancováno EU

7. 4. 2021 Autor: Lukáš Khýn

Od 7. 4. 2021 bude otevřen centrální rezervační systém pro zaměstnance všech sociálních služeb, kteří nebyli očkování v rámci fáze I.A, zaměstnance krajů a obcí, kteří jsou zařazeni do úřadu jako sociální pracovníci v rozsahu zákonů č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, v platném znění nebo sociálních pracovníků zařazených k výkonu sociálně právní ochrany dětí.

Výše uvedení pracovníci se k očkování budou registrovat v centrálním rezervačním systému, a to pomocí unikátního kódu, který obdrží poskytovatelé sociálních služeb, případně úřady obcí. Platnost tohoto kódu je aktuálně omezena do 15. 5. 2021, registraci je tedy nutné provést do tohoto data. Zájemci o očkování se budou moci registrovat na jimi preferovaná očkovací místa. Podle dostupnosti očkovacích látek budou následně vyzváni k provedení rezervace konkrétního termínu očkování.

Distribuce unikátních kódu do datových schránek jednotlivých subjektů započala v Královéhradeckém kraji 1. 4. 2021, a to včetně jednotného potvrzení o zaměstnání, jehož vzor je ke zprávě přiložen. Tímto potvrzením se registrovaní pracovníci budou povinni prokázat na očkovacím místě. Vzor potvrzení naleznete také jako přílohu této zprávy.

V případě technických problémů s užitím unikátních kódu je možné se obracet na Helpdesk ÚZIS na adrese helpdesk@uzis.cz a telefonních číslech 222 269 998, 222 269 884, 778 703 213. V případě problémů s registrací zaměstnanců do centrálního rezervačního systému je k dispozici adresa elektronické komunikace covid-podpora@nakit.cz, jakožto i infolinka 1221, jež slouží mimo dotazy veřejnosti související s pandemií onemocnění covid-19 také jako podpora v kontextu centrálního rezervačního systému. V provozu je každý den včetně víkendu od 8 do 19 hodin.

S poskytovateli, kteří v Královéhradeckém kraji provozují registrovanou sociální službu spadající do kategorie I.B a nemají zřízenou datovou schránku, bude domluven individuální způsob předání unikátního kódu.

Centrální rezervační systém

Metodický pokyn pro očkovací kampaň (Plán provedení)

Soubory ke stažení