Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Romodrom je členem mezirezortní pracovní skupiny psychosociální pomoci Královéhradeckého kraje

Logo - Spolufinancováno EU

24. 9. 2012 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Hradec Králové, 17. 9. 2012 – Romodrom se zapojil do mezirezortní pracovní skupiny psychosociální pomoci Královéhradeckého kraje

Občanské sdružení Romodrom působí v Královéhradeckém kraji již od roku 2009. Terénní pracovníci sdružení při přímé práci s klienty řeší nejčastěji základní existenciální otázky – bytovou problematiku, finanční situaci rodiny, její fungování ve vztahu k různým společenským institucím. Pracují s rodinami, které se nacházejí v náročných životních situacích, s jedinci, kteří jsou často ve špatném zdravotním i psychickém stavu, kteří jsou v důsledku opakovaných špatných zkušeností vůči zbytku společnosti nedůvěřiví a opatrní. Během roku 2011 terénní pracovníci poskytli téměř 100 intervencí zaměřených na akutní pomoc v krizi s případným předáním do odpovídajících návazných služeb.

Z těchto i dalších důvodů jsme uvítali možnost účastnit se mezirezortních pracovních skupin psychosociální pomoci Královéhradeckého kraje, které jsou pořádány pravidelně pod záštitou Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Setkání řídí psycholog Hasičského záchranného sboru, Mgr. Ondřej Sezima, účastní se ho zástupci Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, psychologové Policie ČR Královéhradeckého a Pardubického kraje a zástupci neziskového sektoru - Diecézní charita Hradec Králové, ADRA, Český červený kříž, poradna ACHat, Poradna pro lidi v tísni, nově také Občanské sdružení Romodrom. Na první pracovní skupině, kterou jsme navštívili 14. září 2012, jsme představili činnost našeho občanského sdružení i konkrétní náplň práce terénních pracovníků v kontextu problematiky krizových životních situací a psychosociální pomoci.

Věříme, že nám zapojení do této pracovní skupiny pomůže efektivně propojit vzájemně služby, které jsou poskytovány lidem v tíživých životních situacích.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

vedoucí služby terénní programy v Královéhradeckém kraji

Tel.: 739 630 225

Email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz