Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Občanské sdružení Pferda -Vaříme kafe s…

Logo - Spolufinancováno EU

20. 2. 2012

aneb výjimečná káva z výjimečných rukou.

Občanské sdružení Pferda opět přišlo se zajímavým nápadem, který se promítl do příjemného překvapení každého, kdo v úterý 14. února zavítal do tréninkové kavárny Láry Fáry v Rychnově nad Kněžnou.

Každý, kdo si přečte úvodní titulek si nejspíš položí otázku, co mohlo být na vaření kávy v kavárně tak výjimečného. Výjimečná byla především tím, že vám ji uvařily a ke stolečku donesly známé rychnovské osobnosti, které si postupně vyzkoušely po dobu jedné hodiny, jaké je to obsluhovat příchozí hosty společně s uživateli, kteří do tréninkové kavárny pravidelně dochází v rámci sociální rehabilitace. Objednat jste si tedy mohli kávu u paní Jany Maškové, ředitelky ÚSP Kvasiny, místostarostky Rychnova nad Kněžnou paní Michaely Zimové, u ředitele Domu dětí RK pana Josefa Solára, ředitelky Základní a Praktické školy paní Hany Fuksové, vedoucího odboru sociálních věcí Královéhradeckého kraje Roberta Černého , dále také u pana Jana Skořepy, starosty města Rychnov nad Kněžnou, pana Petra Čermáka, ředitele letoviska Studánka, pana Drahoslava Chudoby z firmy Dabona nebo u paní Aleny Kacálkové-Chvojkové, mluvčí Policie ČR RK.

Nutno říci, že všichni pozvaní se svého úkolu zhostili s patřičným umem a grácií, přičemž některé z nich přišli podpořit i jejich známí, kolegové, rodinní příslušníci, či klienti a žáci. Tento výjimečný den v kavárně byl nakonec zakončen přítomností Karla Štrégla, sbormistra dětského pěveckého sboru Carmina a holandského sbormistra Roba Hollemana, kteří se společně s vokálním uskupením Carmina Alta postarali o to, že hosté odcházeli s příjemných zážitkem nejen z dobře uvařené kávy.

Aktivity Tréninkové kavárny Láry Fáry jsou součástí Individuálního projektu Služby sociální prevence v Královehradeckém kraji. Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Autor: Mgr. Martina Dostálková