Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Náměstkyně ministryně MPSV paní Hanzlíková na jednání odborné pracovní skupiny v projektu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje

Logo - Spolufinancováno EU

25. 11. 2014 Autor: Alena Brožková

V rámci projektu „Podpora činností orgánů sociálně-právní ochrany dětí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje“, reg. č. CZ. 1.04/3.1.03/C2.00091, v aktivitě KA04, která je primárně zaměřena na nastavení systému spolupráce subjektů participujících na systému pěstounské péče, odborné pracovní skupiny, zavítala 21. 11. 2014 do krajského města Hradce Králové Mgr. Jana Hanzlíková, náměstkyně ministryně MPSV.

V živé diskusi k problematice pěstounské péče paní náměstkyně debatovala o otázkách spojených s filosofií pěstounské péče a s koncepcí pěstounské péče z pohledu MPSV. Dále se hovořilo o systému financování náhradní rodinné péče s přesahy do oblasti sociálních služeb.

Diskuse se zúčastnili zástupci obcí s rozšířenou působností (agendy sociálně-právní ochrany dětí) a nezisková organizace. Jednání odborné pracovní skupiny byli přítomni a do diskuse se zapojili člen Rady Královéhradeckého kraje J. Lukášek, vedoucí pracovníci krajského odboru sociálních věcí J. Vitvar, T. Grulich, R. Černý a I. Havránková, koordinátorka projektu pro oblast SPOD a oblast náhradní rodinné péče.

Fotogalerie