Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaKrkonoše a PodkrkonošíAktivní dovolenáCykloturistika

Borůvková cesta

      Cykloturistika: Vrchlabí - Strážné - Špindlerův Mlýn - Svatý Petr - Údolí Bílého Labe - Rovinka - Křížovky – Vrchlabí (51 km)

Začátek trasy: Vrchlabí

Bílé Labe

Průběh trasy: Vrchlabí - Strážné - Špindlerův Mlýn - Svatý Petr - Údolí Bílého Labe - Rovinka - Křížovky - Vrchlabí /51 km/

Krátký popis trasy:
Pokud se vydáte z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna cyklobusem, můžete si trasu zkrátit. Pokud jste však zdatní cyklisté, vydejte se již z Vrchlabí přes Strážné do Špindlerova Mlýna po cyklotrase 1A. Dále pokračujte po cyklotrase č. 16, kolem informačního centra ve Špindlerově Mlýně, do areálu Svatý Petr, kolem lanové dráhy Stoh, po Dřevařské cestě k Boudě u Bílého Labe a dále po cyklotrase č. 16 (modré turistické trase) zpět do Špindlerova Mlýna, kde se můžete zastavit a občerstvit se. Dále pokračujte přes Bedřichov, kde najedete na cyklotrasu 1A (červená turistická trasa), a poté po cyklotrase č. 12 přes Třídomí na Rovinku, po cyklotrase č. 10A na Přední Žalý, kde můžete vystoupat na rozhlednu Žalý a potěšit se krásným výhledem na blízké krkonošské hřebeny a občerstvit se. Ze Žalého pokračujte na Benecko (červená turistická trasa), dále po silnici na Křížovky a přes Kněžickou chalupu po cyklotrase č. 10 zpět do Vrchlabí.

Zajímavosti na trase:

  • Strážné,
  • Špindlerův Mlýn,
  • údolí Bílého Labe,
  • rozhledna Žalý,
  • Kněžická chalupa

Náročnost: Trasa je náročná, doporučená pro horská kola.

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO