Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Kam v Bruselu
  3. Parky
  4. Parky

Parky

Publikováno: 27.1.2014

Osseghem Park

Osseghem Park
  • Tento park se nachází nedaleko od Atomia. Jedná se o klidné místo v městě. Otevřeno: od 1. dubna do 30. září: 6 hodin - 22 hodin Od 1. října do 31. března: 7 hodin -21 hodin Datum vytvoření: 1932 Park spravuje město Brusel Na místě jsou různě velké staré stromy, velký rybník, cesty, které vedou k divadlu pod širým nebem, s názvem Zelené divadlo. Toto přírodní divadlo je tvořeno řadou teras, které jsou podporované kamennými zdmi a jsou obklopeny zelenými živými ploty. Divadlo je vybaveno velmi dobrou akustikou a uvítá 3.000 diváků.

Egmont Park

Egmont Park

  • Egmont Park nebyl známý po dlouhou dobu. Pár nových vchodů ho udělalo více přístupný. Otevřeno: po celý rok od 8 hodin do 21 hodin Datum vytvoření: 1752 Park spravuje město Brusel Egmont Park je jako imaginární země nebo ostrov useknutý z městského světa. Park je ideální pro odpočinek, ale také umožňuje dětem si hrát nebo číst. Peter Pan sedí v dubu Turner a zdá se, že odpovídá na Prince de Ligne. Pollepel je autentická gotická studna, která nás posílá zpět do středověku. V té době byly studny použity pro zásobování vodou nebo k boji proti požárům."Orangerie" (nyní čajovna) v jeho středu má ledničku, která byla použita k uchování ledu.

Petite Sablon Square

Parky
  • Petit Sablon Square je obklopen gotickými sloupy s malými bronzovými sochami na vrcholu. Představují staré profese. Celkově 48 povolání je zobrazeno tímto způsobem. Otevřeno: po celý rok Datum vytvoření: 1879 Čtyři sochy jsou korunovány: zedníci, kameníci, sochaři a pracovníci v břidlicových lomech. V malé výšce lze nalézt památník a 10 velkých soch. Památka, vlámského novorenesančního slohu, byla realizována Fraikinem v roce 1864 a představuje počty poprav v Egmont a Hornes, které byly provedeny na popravišti 5.6.1568, kvůli jejich odporu vůči španělské tyranii. Pomník byl zřízen na Grand Place, v přední části Maison du Roi. Převeden byl na Petit Sablon v roce 1879. Park se nachází mezi Rue de la Régence a palácem Egmont, ve veřejné zahradě stojí nádherný kostel Panny Marie Sablon.

Zahrada Mont des Arts

  • Zahrada Mont des Arts má skvělý výhled na Grand Place a historické centrum Bruselu. Otevřeno: po celý rok Datum vytvoření: 1965 Kašna s 9 proudy vody je ve středu zahrady. Schody, které vedou do zahrady jsou zdobeny reliéfy Oscara Jesperse, Charlese Leplae a Rika Poota. Řady stromů vedou k soše krále Alberta I. na koni. Na pravé straně, jsou malé fontány a malé hřiště pro děti. Zahrada spojuje staré město a královské knihovny Alberta I, Královské muzeum výtvarného umění Belgie, královské filmové knihovny a památník krále Baudouina.

Brussels Park

Brussels Park
  • Bruselský park (Parc de Bruxelles ve francouzštině, Warandepark v holandštině) je městský park v centru Bruselu. Otevřeno: od 1. dubna do 30. září: 6 hodin do 10 hodin. Od 1. října do 31. březen: 7 hodin ráno do 9 hodin. Datum vytvoření: 1776 Park spravuje město Brusel Brussels Park je obklopen královským palácem, dále palácem národa Rue Ducale a Rue Royale. Jedná se o zelené plíce v centru města. Existuje spousta věcí k vidění, např: pódium, sochy, fontány a venkovní představení. Velmi blízko je muzeum dynastie, Palác výtvarného umění, divadlo Royal du Parc, zahrada Petit Sablon , zahrada Mont-des-Arts a nové Magritte Museum. V parku se koná několik akcí a koncertů v průběhu celého roku. Můžeme zde vidět oslavu státního svátku 21. července, nebo královský palác, který otevírá své brány každé léto.

Leopold Park

  • Leopold Park, jehož rybník je poslední pozůstatek údolí Maelbeek, vypadá trochu jako anglické zahrady a to i přes obrovské transformace okolní čtvrti. Otevřeno: Od 1. dubna do 30. září: 6 hodin do 10 hodin. Od 1. října do 31. března: 7 hodin do 9 hodin. Datum vytvoření: 1850 Park spravuje město Brusel Historie parku je stále viditelná v současném prostředí. Návštěvníci mohou navštívit středověkou věž Eggevoort, která pochází z 15. století. Na místě bývalého skleníku Victoria Regia stojí busta Jeana Lindena, botanika a cestovatele (1817-1898), který představil více než 650 rostlin v Evropě. Leopold Park se stal skanzenem architektury.

Colonial Garden

  • Colonial Garden se nachází v blízkosti královského parku v Laekenu. Zahrady byly koupeny v roce 1905 králem Leopoldem II, aby mohl přivézt své sbírky exotických rostlin z Belgického Konga. Skleníky z Stuyvenberg byly příliš malé v té době. Otevřeno: po celý rok Datum vytvoření: 1905 U vchodu do zahrady (strany Place Saint-Lambert) Léopold II vybudoval "chatu" v Normanském stylu podle plánů architekta Haneaua. Zahrady byly později dány belgickému státu. Rostliny byly tedy převezeny do botanické zahrady Meise, a zahrady se soustředily na pěstování rostlin používaných při oficiálních akcích. Rostliny na Světové výstavě roku1958 v Bruselu, byly z této zahrady. V roce 1964, byl Colonial Garden přeměněn na městský park. Obnoven byl v roce 1978 a součástí je nyní takzvaná zelená procházka, která spojuje Heysel s lesem Laerbeek. Pod Colonial Garden lze také najít Sobieski park, který býval jedním z královských zahrad Leopolda II.

Bois de la Cambre

  • Tento park byl navržen v roce 1861 německým architektem Eduardem Keilig. Přístup: Avenue Louise, Chaussée de Waterloo, Avenue Franklin Roosevelt, Chaussée de La Hulpe Otevřen: od 1.4. do 30. 9. od 06:00 do 22:00 od 1.10. do 31.3. od 07:00 do 21:00. Rok vzniku: 1861.Styl parku je anglický, nachází se zde zahradní koncept, který vznikl v Anglii na počátku 18. století. Tyto zahrady se snaží napodobovat přírodu tak přesně, jak je to jen možné. Keře a stromy jsou vysazeny velmi nepravidelně.

The Parc du Cinquantenaire

  • Král Leopold II. vytvořil tento park na oslavu 50tého výročí nezávislosti Belgie 1880.Přístupy: Kruhový objezd Schuman, Avenue de la Renaissance, Avenue des Nerviens and Gaulois, Avenue de l'Yser, Avenue de la Joyeuse Entrée.Otevřen: Po celý rok. Datum vytvoření: 19. století. Nachází se mezi kruhovým objezdem Schuman, the Avenue des Nerviens, the Avenue de la Renaissance a Tervueren. Park se rozkládá na 30 klasických zahrad s živými symetrickými ploty. V tomto parku se také nachází muzeum historických umění, letectví, armády a vojenské historie.

Ambiorix Park

  • V roce 1875 nové město plánovalo projekt, který odstartoval architekt Gédéon Bordiau. Plán měl vést vodu z vyšších částí města, jako je Schaarbeek a Woluwe do starého rybníka Saint-Josse. Přístupy: Square Marie-Louise, Avenue Palmerston, Square Ambiorix, Square Marguerite. Otevřen: od 1.4. do 30.9. od 6:00 do 22:00 od 1.10. do 31.3. od 7:00 do 21:00. Datum vytvoření: 19. století.

Maximilian Park

  • Park Maxmilian se nachází v severní čtvrti Bruselu. Přístupy: Boulevard Roi Albert II, quai de Willebroek, rue de l'héliport, rue Gaucheret, chaussée d'Anvers, rue W. De Mol. Otevřen: od 1.4. do 30.9. od 6:00 do 22:00 od 1.10. do 31.3. od 7:00 do 21:00. Datum vytvoření: 1950. Po druhé světové válce byla severní čtvrť Bruselu předělána na obchodní centrum, obklopené obchody a domy. Historie a vývoj parku Maximilian je spojena s výstavbou cca 700 domů v severní čtvrti. Dnes je park známý jako skutečná farma v srdci města.

Zahrada Čínského pavilonu

  • Nachází se na konci oblasti Laekenu, podél Avenue Van Praet. Čínský pavilon byl zřízen na objednávku krále Leopolda II., mezi 1901 a 1905 k dokončení Japonské věže.Přístupy: avenue J. Van Praet, Avenue des Croix du Feu. Otevřen: Po celý rok. Datum vytvoření: 19 století.

Zahrada Japonské věže

  • Japonská věž poskytuje překvapující pohled na Bruselskou krajinu. Stejně jako nedaleký Čínský pavilon byla postavena ve 20. století pod dohledem krále Leopolda II. Přístup: avenue J. Van Praet Otevřen: Po celý rok. Datum vytvoření: 19. století. Vnější architektonické ozdoby, jako vytvarované panely, nebo zdobené mosazné záplaty, byly realizovány v Japonsku. Vnitřní výzdoba věže je provedena ve stylu Art Nouveau. Kolem věže je zasázena spousta japonských stromů.

Park of Laeken

  • Na jedné straně tohoto parku můžete vidět otevřený výhled na Brusel a na druhé straně krásný výhled na královský palác. Přístup: Avenue du Parc Royal, avenue Jules van Praet. Otevřen: po celý rok. Datum vytvoření: 19. Století. Památník Dynastie, v gotickém stylu vzpomínající na památku krále Leopolda I., není jediná zajímavá věc v parku. Četné stromy jako vzrostlé kaštany, buky a jeřáby jsou některé staré více než 100 let.
Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.