U nás v kraji - 2. díl

26. 5. 2011 Autor: tiskové oddělení

Přinášíme Vám další díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

Celý magazín

Přinášíme Vám druhý díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

1. Rekonstrukce nemocnice v Broumově

Pacienti v Broumovské nemocnici se mohou těšit na nově zrekonstruované oddělení interních oborů. V přízemí hlavní budovy vznikají moderně vybavené pokoje a ambulance. Nové prostory nabídnou 22 lůžek.

2. Krátce z regionu

Královéhradecká diecéze má nového biskupa, na opravu památek nebo varhan v kraji půjde 50 milionů korun, oceněné obce a města v soutěži Čistá obec.

3. Nový systém integrované dopravy

Už rok mohou lidé cestovat v Královéhradeckém kraji na jednu jízdenku. Vytvoření systému integrované dopravy Iredo přispělo k optimalizaci celého systému. Ten se postupně vyvíjí od roku 2006 a rozšiřuje i do dalších regionů.

4. Ve Všestarech se budou moci lidé seznámit s životem v pravěku

Výstavba unikátního archeoparku začne v létě s podporou Královéhradeckého kraje ve Všestarech na Hradecku. Celý projekt přijde na bezmála 50 milionů korun. Bude přitom jediný svého druhu v Česku.

5. Ptejte se hejtmana

Tentokrát o čerpání evropských peněz a podpoře podnikání či podnikatelů v kraji. Zároveň hejtman divákům prozradil, jak tráví svůj volný čas.

6. Kam vyrazit?

Několik tipů jak příjemně strávit volný čas v dubnu. Třeba na Swingový festival Jardy Marčíka do Týniště n. O., přehlídku filmového humoru do Nového Města n. M. nebo na tradiční divadelní festival v Hradci Králové.