BIOGRAF KRAJE - 2011

23. 5. 2019

Zpět na BIOGRAF KRAJE

Snímky připravuje Impuls, středisko amatérské kultury – příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, autor Ondřej Krejcar.

Stavby roku: řadovky v Kvasinách a trutnovské divadlo
Titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2011 získaly atriové řadové domky v Kvasinách a budova společenského centra Uffo v Trutnově. Čestné uznání si odnesly stavby z Hradce Králové, z Hostinného, z Broumova a z Jičína. Celkem se v letošním ročníku soutěže staveb utkalo 16 uchazečů.
Královéhradecký kraj stál jako instituce za vznikem cenných staveb, které v posledních letech získaly celostátní prestižní ceny Stavba roku. Tu získaly například právě trutnovské společenské centrum, areál krajského sídla Regiocentrum Nový pivovar, který vznikl přestavbou bývalého hradeckého pivovaru či budova studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové, kde se v pondělí 28. listopadu předávání oceněných staveb uskutečnilo.

zveřejněno dne: 2.12.2011

Letošní školní rok v kraji začal otevřením nejmodernějšího centra pro mladé strojaře
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Hradební ulici v Hradci Králové otevřela nejmodernější centrum pro výchovu mladých strojařů v Královéhradeckém kraji. Unikátní vzdělávání středisko v oborech strojírenství či v oblasti využití alternativních zdrojů energie vzniklo za 25 milionů korun a s přispěním peněz z Evropské unie.

zveřejněno dne: 7.9.2011

Krajské kulturní středisko se přestěhovalo do nového
Středisko amatérské kultury Impuls se přestěhovalo do nových prostor bývalého ústavu hluchoněmých v Pospíšilově ulici v Hradci Králové. Opustilo tak hlučné, prašné a pro návštěvníky hůře dostupné prostředí pod silničním nadjezdem na Slezském předměstí, kde mělo stávající zázemí pronajaté od krajského města.

zveřejněno dne: 30.6.2011

Reality show s hejtmanem
Ve čtvrtek 21. dubna mohli lidé shlédnout první reality show s královéhradeckým hejtmanem Lubomírem Francem. Lidé mohli v jeho společnosti prožít jeho běžné pracovní dopoledne. Po snídani s novináři se hejtman sešel se starostkou Bukvice na Jičínsku, věnoval se denní pracovní agendě vyplývající z funkce hejtmana a ocenil držitele Českého lva Ondřeje Malého, herce hradeckého Klicperova divadla.

zveřejněno dne: 27.6.2011

Letošní Regiontour byl ve znamení vojenských památek
Královéhradecký kraj se letos na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour představil jako ráj milovníků vojenské historie. Návštěvníci na prezentaci regionu viděli mimo jiné virtuální prohlídky po objektech opevnění při česko – polské hranici. Mohli také ochutnat regionální speciality a seznámili se s tradičními řemesly.

zveřejněno dne: 24.1.2011