Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Ida Kelarová v Komunitním centru ZIP

EU, ESF, OP Zaměstnanost

29. 3. 2016 Autor: Šárka Zbiňová

V Komunitním centru ZIP - Salinger, z.s. proběhl dne 22. 3. 2016 konkurz do romského pěveckého sboru Čhavorenge.

Konkurz do romského pěveckého sboru Čhavorenge pořádal ZIP ve spolupráci s Idou Kelarovou. Sešlo se zde 22 nadaných romských děti z Hradce Králové a okolí. Každé si připravilo písničku, kterou pak na konkurzu předneslo. O vybrání do sboru rozhodovala Ida Kelarová a její umělecký tým. O tom, zda děti v konkurzu uspěly, budou informovány na konci dubna. Úspěšné děti se navíc zúčastní letní školy Romano Drom v Jiřetíně pod Jedlovou.

A co je to Čhavorenge? Jedná se o projekt neziskové organizace Miret, jenž je zaměřený na rozvoj a podporu talentovaných romských dětí ve věku 8-22 let z celé ČR i Slovenska.

MIRET založila Ida Kelarová v roce 1999. Jedním z cílů této organizace je napomáhat k integraci Romů do společenského života v ČR a naopak majoritní skupině obyvatel ČR pomáhat porozumět romským zvykům, tradicím a kultuře.

„Nápad na uspořádání konkurzu vzešel přímo od dětí, které velmi rády zpívají. Věřím, že si všichni konkurz užili. Děti předvedly skvělé výkony a i sama Ida Kelarová přiznala, že bude mít těžký výběr“ doplnila Mgr. Zuzana Martišková, sociální pracovnice střediska.

Mgr. Šárka Zbiňová
vedoucí Komunitního centra ZIP

Fotogalerie