Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Centrum Síťovka se představuje

2. 9. 2016 Autor: Miroslava Pávková

Hradec Králové - Centrum Síťovka zve do nově upravených prostor, kde v rámci dne otevřených dveří představí svou novou koncepci sociální služby pro rodiny s dětmi, které se nalézají v tíživých životních situacích. Při této příležitosti vystaví výtvarná díla svých „příznivců a přátel“ z řad veřejnosti i spolupracujících organizací, která byla pro podporu centra vytvořena.

Na poli sociální práce není Síťovka žádným nováčkem. Své služby poskytovala lidem ohroženým sociálním vyloučením více než 13 let pod názvem Komunitní centrum Amaro Phurd – Pražská, jako jedna ze sociálních služeb organizace Salinger, z.s.. „Ke změně poskytovaných služeb a názvu nás vedly měnící se potřeby našich klientů, společnosti i prostředí, ve kterém pracujeme,“ říká vedoucí Centra Síťovka Miroslava Pávková. „Po většinu doby našeho působení jsme byli vnímáni jako organizace pomáhající jen etnickým menšinám, což nezahrnovalo celou šíři naší práce. Věříme, že se nám podařilo službu přenastavit tak, aby lépe plnila svůj účel a pomáhala těm, kteří ji potřebují,“ doplňuje Zuzana Šmídová, pracovnice centra.

„Síťovka je nejen známá taška, která vám pomůže domů dopravit váš nákup, ale může symbolizovat i záchrannou síť, kterou někdy můžete potřebovat i vy,“ vysvětluje původ názvu Pávková. Co si pod daným slovem představují oslovené spolupracující organizace i kreativní jedinci, zajímající se o dění v Hradci Králové, to uvidíte na výstavě konané v rámci dne otevřených dveří.

Navštívit nově upravené prostory a seznámit se s nabízenými službami Centra Síťovka můžete ve čtvrtek 22. září v době od 13 do 17 hodin.

Aktivita je součástí individuálního projektu „Služby sociální prevence v Královehradeckém kraji IV“, který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Záchranou sít tvoříme společně, a proto bychom Vás rádi připletli také k tvorbě výstavy, která se uskuteční v rámci Dne otevřených dveří. Podpořte i vy atmosféru chystaného dne vytvořením díla na téma Síťovka ve spolupráci s vašimi kolegy, přáteli, blízkými a zpříjemněte si tak zbylý letní čas. Výzvu samozřejmě můžete šířit také mezi Vaše klienty, jejichž zapojení vřele uvítáme.

Více informací v příloze

Soubory ke stažení