Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Azylový dům v Trutnově opět podpořen

EU, ESF, OP Zaměstnanost

16. 3. 2016 Autor: Michal Bořek

Azylový dům společnosti Most k životu o.p.s. získal opět finanční podporu od Královéhradeckého kraje na realizaci projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV. Tento projekt navazuje na již úspěšně zrealizované projekty v letech 2008-2015.

Provozování služby azylový dům představuje komplexní zajištění služeb k dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob cílové skupiny (zejména matek). Hlavní cíle služby směřují k podpoře integrace osob cílové skupiny na trh práce a do společnosti, dále k udržení a posílení spolupráce při řešení situace klienta s orgány sociálně právní ochrany dětí, návaznými sociálními službami a službami poskytovanými v přirozeném prostředí (sociálně aktivizační a poradenské služby).

Dle uzavřené smlouvy se poskytovatel Most k životu o.p.s. zavazuje zajistit službu sociální prevence dle § 57 Zákona o sociálních službách – azylové domy pro matky s dětmi bez přístřeší pobytovou formou v Trutnově pro region Trutnovsko s minimální kapacitou 32 lůžek. Služba tedy bude pokračovat v nezměněné podobě a bude zabezpečena do 30. června 2019.

Tato služba je součástí projektu „ Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV“, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Mgr. Michal Bořek
ředitel společnosti Most k životu o.p.s.