Ekonomická olympiáda

23. 10. 2017 Autor: Martina Svatoňová

Ekonomická olympiáda (EO) je celorepubliková soutěž ve znalostech z ekonomie a financí, která je určena pro studenty 1. až 4. ročníků všech středních škol a je rozdělena do kategorií podle typu školy a studovaného ročníku.

Cílem Ekonomické olympiády je vyhledávat mezi českými středoškoláky nejnadějnější budoucí ekonomy a ty v jejich rozvoji dále podporovat, rozvíjet a vytvořit jim dobrý odrazový můstek pro další studium, praxi a kariéru. Celonárodní ekonomická soutěž je propojí s ekonomy a experty, kteří je mohou na jejich studijní a kariérní cestě dále inspirovat a podporovat. Studenti mohou také vyhrát stáže a hodnotné ceny, které Ekonomické olympiádě poskytují partneři projektu.

Struktura soutěže je tříkolová (školní kolo, krajské kolo, finále). Finále Ekonomické olympiády se koná v České národní bance a poté probíhá slavnostní večer s významnými osobnostmi ze světa ekonomie a financí.

Loňského prvního ročníku soutěže se zúčastnilo přes 4 000 studentů z více než 100 škol.

Harmonogram soutěže:

Přihlašování škol: do 1. 12. 2017

Zaregistrovat Vaši školu můžete přímo na našich webových stránkách:

http://www.ekonomickaolympiada.cz/registrovat-kolu/

Školní kola: od 4. 12. do 15. 12. 2017. Školní kolo má vzdělávací charakter a je určeno k plošnému testování studentů. Testování ve školním kole probíhá online, případně tištěnou formou. Na test je vyhrazeno 40 minut.

Krajské kolo: 07. 02. 2018 v čase od 10 - 12 hodin v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové

Finále: březen 2018

Více informací o soutěži najdete na webu: www.ekonomickaolympiada.cz

Kontakt na organizátory Ekonomické olympiády: olsakova@inev.cz.

Tým Ekonomické olympiády se těší na spolupráci i s Vaší školou.