Krajský program prevence kriminality 2010 - 3. kolo

21. 4. 2021 Autor: Martina Smudková

Královéhradecký kraj vyhlašuje 3. kolo Sběru projektových žádostí obcí do dotačního programu Prevence kriminality v Královéhradeckém kraji pro rok 2010.

Tento program je určen na činnosti obcí zaměřené na aktivity v prevenci kriminality. Tuto činnost může pro obec zajistit jiná NNO. Působnost je vymezena územím Královéhradeckého kraje.

Předkládané projekty do programu Prevence kriminality musí být v souladu se Strategií prevence kriminality na léta 2008 až 2011, s Koncepcí prevence kriminality Královéhradeckého kraje na léta 2009 až 2011 a se Zásadami pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Krajského programu prevence kriminality v roce 2010.

Podporovány budou projekty zaměřené zejména na tyto aktivity:

  • aktivity podporující činnost kurátorů pro mládež a kurátorů pro dospělé (např.: supervize, individuální práce s klientem)
  • aktivity zaměřené na oběti trestných činů (např. senioři) • probační a resocializační programy, (např.: vícedenní pobyty mladistvých v evidenci SPO, PMS - služba Mentor )
  • zlepšení informovanosti v prevenci kriminality, (např.: zvyšování právního povědomí u rizikových skupin obyvatel) • podpora škol v práci s projevy rizikového chování v oblasti selektivní a indikované prevence, (např.: problematika šikany, rizikové sexuální chování, finanční gramotnost, podpora pro práci skupin žáků s projevy rizikového chování) 
  • programy prevence kriminality obcí (např.: činnost odborných preventivních skupin a jejich navázání na systém včasné intervence, vzdělávání manažera prevence, zajištění dostupnosti informací široké veřejnosti) 
  • aktivity pro podporu rodiny, (např.: domácí násilí, děti svědky domácího násilí, sanace rodiny, podpora rozšíření návykového režimu v oblasti sociálně-právní ochrany dětí) 
  • práce ve vyloučených lokalitách mimo aktivit, které zajišťuje individuální projekt kraje (např. extremismus, dluhové poradenství) Individuální projekt kraje zajišťuje realizaci terénní práce ve vyloučených lokalitách a kvalifikační vzdělávání terénních pracovníků. 
  • podpora opatření Programů a aktivit, které navazují na projekt systému včasné intervence a jsou identifikovány jako potřebné Týmy pro mládež (viz. metodika SVI – zakládání Týmů pro mládež) • činnost v cizinecké problematice.

Podporovány budou i další neinvestiční projekty, které budou v souladu s Koncepcí prevence kriminality Královéhradeckého kraje na léta 2009 až 2011 a se Zásadami pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Krajského programu prevence kriminality v roce 2010.

Počet neinvestičních projektů na obec ani maximální výše dotace není stanovena.

V programu nebude podpořena činnost, kterou podporuje jiný resort Královéhradeckého kraje nebo národní zdroj.

Dotace nebude poskytnuta na prevenci drogových závislostí, oblast dopravní prevence a na realizaci primární prevence.

Obsah projektu je možné konzultovat s Mgr. Smudkovou
tel. 495 817 345,
email: msmudkova@kr-kralovehradecky.cz  

Projekty podávejte průběžně, nejpozději do 31. května 2010 včetně.

Projektové žádosti podávejte:

V tištěné podobě, na adresu:
Odbor sociálních věcí
Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Regiocentrum Nový pivovar
Pivovarské náměstí 1245
500 03 Hradec Králové

a elektronicky na adresu: msmudkova@kr-kralovehradecky.cz 

Projektové žádosti posoudí hodnotící komise Krajského úřadu Královéhradeckého kraje a dále bude postupováno dle Zásad pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Krajského programu prevence kriminality a Programu prevence kriminality hl. m. Prahy v roce 2010.

Soubory ke stažení