Portál sociálních služeb

Sociální službyInformace pro poskytovatele služebRozvojové projektyPředcházející projekty Projekt Lokality II

Individuální projekt Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II

29. 11. 2011 Autor: Jiří Zeman

Královéhradecký kraj realizuje individuální projekt, který navazuje na IP Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji I.

Cílem projektu je podpořit sociální integraci příslušníků vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji do společnosti a na trh práce. Projekt navazuje a rozvíjí úspěšně nastartované aktivity projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v KHK I. Svými aktivitami reaguje na potřeby cílové skupiny zjištěné provedeným Průzkumem potřeb obyvatel vyloučených lokalit v KHK. Z průzkumu mimo jiné vyplynulo, že terénní práce (TP) napomáhá se zapojením do společnosti a proto by měla být nadále podporována. Projekt se nově zaměřuje na TP ve venkovských vyloučených lokalitách, kde je všeobecně malá nabídka služeb pro tuto cílovou skupinu. Cílená práce s klíčovými aktéry obcí a dalších zainteresovaných institucí, povede ke zvýšení zájmu o tuto problematiku a k lepší sociální integraci.

Klíčovými aktivitami projektu jsou:

  • terénní práce ve vyloučených lokalitách v Královéhradeckém kraji (Hradec Králové, Holohlavy, Smiřice, Broumov, Rychnov nad Kněžnou, Slatina nad Zdobnicí, Kostelec nad Orlicí, Čermná nad Orlicí, Borohrádek, Doudleby, Náchod, Nový Bydžov, Jaroměř, Úpice, Vysoké Veselí, Údrnice),

  • zvýšení kvality terénní práce pomocí vzdělávacího kurzu, seminářů pro romské poradce a zástupce samospráv a cyklu kazuistických seminářů pro terénní pracovníky,

  • pracovní skupiny na místní úrovni na téma integrace vyloučených osob.

Individuální projekt Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II je podpořen z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR částkou 19 132 640 Kča trvá od 1.10.2010 do 31.10.2012.

Projekt navazuje na  předchozí IP Lokality.

Aktuální informace o projektu jsou na webové adrese www.socialniprojekty.cz.

Soubory ke stažení