Odpověď na žádost o informace doručenou dne 05.03.2021

1. 4. 2021 Autor: Tomáš Hrnčíř

rozhodnutí krajského úřadu na úseku dopravy a silničního hospodářství

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: neuvedeno
ZE DNE: neuvedeno
NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-IZ-19/OP/2021

VYŘIZUJE: Ing. Mgr. Tomáš Hrnčíř

ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 495 817 518
E-MAIL: t.hrncir@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 22.03.2021

Počet listů: 2
Počet příloh: 1 elektronická
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 05.03.2021

Vážený pane,

dne 05.03.2021 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáháte poskytnutí následujících informací –

„V článku "D11 má u Jaroměře opět problém. ŘSD přišlo o stavební povolení na pozemku soudce", který je uveřejněn zde:

https://hradecky.denik.cz/z-regionu/d11-ma-u-jaromere-opet-problem-rsd-prislo-o-stavebni-povoleni-na-pozemku-soudce.html

se uvádí, že "Po několika soudních jednáních kolem 1000 metrů čtverečných plochy, které vlastní místopředseda Vrchního soudu v Praze František Kučera, zrušil Krajský úřad Královéhradeckého kraje na dotyčnou plochu stavební povolení. Úřad povolení zrušil na základě procesní chyby jaroměřského stavebního úřadu, který neoznámil účastníkům řízení přes úřední desku doplnění spisu."

Poskytněte mi prosím v článku zmíněné rozhodnutí Vašeho úřadu, kterým bylo zrušeno stavební povolení jaroměřského stavebního úřadu. Žádané informace preferuji zaslat e"mailem.“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod číslo jednací KUKHK-IZ-19/OP/2021, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu, (viz organizační struktura krajského úřadu http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Oddělení silničního hospodářství odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu k Vašemu požadavku poskytlo předmětné rozhodnutí, přičemž rovněž uvedlo, že v článku Hradeckého deníku pod názvem „D11 má u Jaroměře opět problém. ŘSD přišlo o stavební povolení na pozemku soudce“, na který se žadatel odkazuje, jsou uvedeny zcela mylné, zavádějící a nepravdivé informace. Krajský úřad Královéhradeckého kraje sice zrušil Městskému úřadu Jaroměř stavební povolení, ale toto stavební povolení se týkalo stavebního objektu SO 136.1 – Příjezd k DUN SO 352, který řeší zpřístupnění dešťové usazovací nádrže ze silnice I/37. Tato stavba se na „pozemku soudce“ JUDr. Františka Kučery nenachází, jak mylně uvádí autor uvedeného článku. JUDr. Františku Kučerovi bylo v předmětném řízení přiznáno postavení účastníka řízení podle ustanovení § 109 odst.1 písm. e) stavebního zákona (vlastník sousedního pozemku nebo stavby na něm, může-li být jeho vlastnické právo prováděním stavby přímo dotčeno) jako vlastníku sousedního pozemku parc. č. 475/61 v katastrálním území a obci Hořenice. K vlastní realizaci stavby SO 136.1 tedy tento pozemek není třeba. Spor se netýkal pozemku pro stavbu kruhového objezdu u napojení dálnice D11, jak je opět mylně v článku uvedeno.

Požadované rozhodnutí Vám tedy poskytujeme jako přílohu této odpovědi. Rovněž uvádíme, že předmětné rozhodnutí již bylo jednou v úplném znění zveřejněno, a to v rámci doručování veřejnou vyhláškou, přičemž např. na internetových stránkách obce Hořenice je toto rozhodnutí stále dostupné v archivu úřední desky (http://www.horenice.cz/urad-2/uredni-deska/ku-khk-rozhodnuti-stavba-d11-stavba-1107-smirice-jaromer-v-rozsahu-stavebniho-objektu-so-1361-prijezd-k-dun-so-352-344.html?kshow=&sort=1&order=0&show=1&hledej=&nadpisy=ano&kde_hledat=sekce&kateg%5B6%5D=5&cas=starsi&doba=-1&casod=&casdo=&kshowback=2). S ohledem na tyto skutečnosti Vám proto krajský úřad poskytuje požadované rozhodnutí rovněž v úplném znění, tedy včetně veškerých osobních údajů.

Toto sdělení Vám zasíláme na Vaši e-mailovou adresu.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová v. r.
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Soubory ke stažení