Doprovodná informace k žádosti o informace doručené dne 18.09.2021

5. 10. 2021 Autor: Vladimír Kučera

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

VÁŠ DOPIS ZN.:
ZE DNE:
NAŠE ZNAČKA: KUKHK-IZ-68/OP/2021

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 495 817 585
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 04.10.2021

Počet listů: 2
Počet příloh: 0 / listů: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Doprovodná informace k žádosti o informace doručené dne 18.09.2021

Dne 18.09.2021 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) prostřednictvím e-podatelny žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), ve které se žadatel domáhal následujících informací týkajících se provozu ZOO Dvůr Králové a.s., IČO: 27478246 (citace včetně chyb):

„Která organizace je zřizovatelem ZOO Dvůr Králové a.s.. Žádám o zaslání kopie aktuálního dokumentu zřizovací listiny. Kdo jsou organizačními partnery a kolik má organizačních partnerů ZOO Dvůr Králové a.s..

Ze kterého zdroje Evropských fondů Evropské unie za období 2018 až 2020 jsou poskytovány a čerpány dotace v jaké výši a na co nejčastěji jsou prostředky používány. Ze kterými a kolika dalšími ZOO zahradami spolupracuje ZOO Dvůr Králové a.s.. Které a kolik organizací spravuje nebo patří ZOO Dvůr Králové a.s.. Které a kolik obchodních firem má a které druhy služeb jsou poskytovány v areálu ZOO Dvůr Králové a.s.. Kde a kolik má ZOO Dvůr Králové a.s. umístěné bezbariérové přístupy. Jak velké je parkoviště ZOO Dvůr Králové a.s.. Které tipy na výlety, zábavu a atrakce pro děti ZOO Dvůr Králové a.s. pořádá.

Kdy naposled proběhla rekonstrukce jaká byla největší rekonstrukce čeho týkala v jaké celkové výši byly použity prostředky. Kým je zajištěna propagace jak se jmenuje propagátor.

Jaký je poplatek za parkovné na parkovišti u ZOO Dvůr Králové a.s.. Kteří jsou a kolik má ZOO Dvůr Králové a.s. sponzorů jaká aktuální výše částky která se vybrala prostřednictvím sponzroství jak se jmenuje kdo je sponzor kdo sponzoruje ZOO Dvůr Králové a.s..

Jak je zajištěna pro ZOO Dvůr Králové a.s. veterinární péče. Který architekt aktuálně navrhl stavbu ZOO Dvůr Králové a.s.. Kolik návštěvníků navštívilo ZOO Dvůr Králové a.s. v roce 2020 a 2021. Kolik zaměstnanců ZOO Dvůr Králové a.s. zaměstnává. Který autobusový dopravce jezdí linku k ZOO Dvůr Králové a.s.. Kým je zajišťován technický dozor. Kdo je provozovatel stanice pro hendikepovaná zvířata.

Která mimořádná opatření v souvislosti s (Coronavirus Covid-19) platí při vstupu do prostor ZOO Dvůr Králové a.s. které druhy respirátorů se používají a které hygienické prostředky se dodržují.“

Povinný subjekt zaevidoval žádost pod spisovou značku KUKHK-IZ-68/OP/2021, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

Krajský úřad ve sdělení ze dne 23.09.2021 odpověděl na první dotaz žádosti, ohledně druhého dotazu odkázal na zveřejněné informace a ve zbytku žádost odložil, neboť se požadované informace nevztahovaly k jeho působnosti.

Krajský úřad ohledně prvních dvou dotazů žádosti uvedl, že zakladatelem společnosti ZOO Dvůr Králové a.s. byl Královéhradecký kraj, který je zároveň jediným akcionářem. Ohledně zakladatelských dokumentů ZOO Dvůr Králové a.s. krajský úřad v souladu s ustanovením § 6 odst. 1 InfZ (odkaz na zveřejněnou informaci) odkázal na internetové stránky Ministerstva spravedlnosti, kde jsou požadované dokumenty zveřejněny v elektronické podobě ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik, dokumenty lze vyhledat po zadání názvu subjektu, tedy ZOO Dvůr Králové a.s. a kliknutím na odkaz Sbírka listin a lze je najít zcela dole na stránce (zakladatelské dokumenty, notářský zápis, ostatní, podpisové vzory). Přímý odkaz na sbírku listin ZOO Dvůr Králové a.s. a její zakladatelské dokumenty je zde:

https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=13017726&subjektId=163337&spis=608283

Krajský úřad dále posoudil žádost o informace od dotazu kdo jsou organizačními partnery a kolik má organizačních partnerů ZOO Dvůr Králové a.s. až do konce žádosti a dotazu na mimořádná opatření v souvislosti s epidemií Covid-19 a sdělil, že se požadované informace nevztahují k působnosti Královéhradeckého kraje ani krajského úřadu, ale přímo ZOO Dvůr Králové a.s. a její činnosti, když ZOO Dvůr Králové a.s. je samostatný právní subjekt a to i z pohledu práva na informace. Královéhradecký kraj ani krajský úřad vzhledem ke své působnosti požadovanými informacemi nedisponuje, nezískal je a ani není povinen je mít. Podle ustanovení § 14 odst. 5 písm. c) InfZ, v případě, že se požadované informace nevztahují k působnosti povinného subjektu, povinný subjekt žádost odloží a tuto odůvodněnou skutečnost sdělí žadateli do 7 dnů ode dne doručení žádosti. Krajský úřad tedy s ohledem na ustanovení § 14 odst. 5 písm. c) InfZ výše specifikovanou část žádosti odložil.