Rock for People letos poprvé s trvalou záštitou kraje

17. 6. 2022

Jeden z největších hudebních festivalů domácí scény je v plném proudu a letos díky Královéhradeckému kraji bude o něco více ekologický. Rock for People vloni získal trvalou záštitu Rady Královéhradeckého kraje a poskytnutá dotace cílí na odpadový management. Letos se tak na festivalu objeví vedle kelímků i kompostovatelné nádobí v Green Food Zóně.

Rock for People letos poprvé s trvalou záštitou kraje

Organizátoři festivalu letos využili peníze z dotačního programu na rozšíření nabídky vratného nádobí a nového typu kelímků. V celém areálu jsou pro jejich vrácení připravená speciální místa. Tento krok přispěje nejen k úbytku odpadu, ale také mnohem čistšímu prostředí festivalu. Akce má celoevropský charakter a my jsme rádi, že ji můžeme podpořit,“ řekla náměstkyně zodpovědná za oblast kultury Martina Berdychová.

Festival myslí také na bezbariérovost a komfort lidí na vozíčku. Z krajské dotace zakoupili starý kontejner, který byl repasován a upraven pro bezbariérové sociální zázemí. Vozíčkáři, kteří přijedou na Rock for People nebo do Glampu 360, mají tak nově k dispozici dvě komfortní sprchy a toalety.

Trvalá záštita Rady Královéhradeckého kraje je udělována nad významnými tradičními kulturními akcemi, které jsou realizovány na území Královéhradeckého kraje opakovaně minimálně 5 let a významně přispívají k rozvoji kulturního života v regionu.

Fotogalerie