KONFERENCE ,,OCHRANA OBYVATELSTVA 2023“

20. 4. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

VŠB – Technická univerzita Ostrava 1.- 2. 2. 2023
Pracovníci krizového řízení KÚ KHK se zúčastnili konference ,,Ochrana obyvatelstva 2023“, jejíž XXI. ročník se konal ve dnech 1. – 2. února 2023 v Ostravě, ve spolupráci s Fakultou bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO a MV-generálním ředitelstvím HZS ČR.

Hlavní téma konference: TRENDY V OCHRANĚ OBYVATELSTVA. OCHRANA OBYVATELSTVA 4.0.

Odborné sekce byly zaměřeny na níže uvedená témata a problematiku:

  • - Uprchlická krize 2022 z pohledu HZS ČR
  • - Změny v krizovém řízení v ČR
  • - Ochrana kritické infrastruktury
  • - Vzdělávání v ochraně obyvatelstva

K aktuální problematice z oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva přednesli své velmi zajímavé příspěvky odborníci z širokého spektra profesí a odborností, od akademiků a vysokoškolských pedagogů, představitelů subjektů podílejících se na řešení problematiky krizového řízení v České republice i v zahraničí, vedení a zástupců složek IZS, účastníků ze subjektů státní správy a samosprávy až po další zúčastněné hosty. Velmi zajímavé byly zejména příspěvky bezprostředně se týkající bezpečnostní situace na území České republiky v kontextu s ozbrojeným konfliktem na Ukrajině. V této souvislosti byla podstatná část konference věnována otázce ochrany obyvatelstva a opatřeními z toho vyplývajícími.

Závěrem lze konstatovat, že průběh celé konference byl stejně jako v předcházejících ročnících na velmi vysoké profesionální a odborné úrovni a účastníci odjížděli obohaceni o další cenné poznatky. Neocenitelným aspektem konference byl nenahraditelný způsob výměny informací, poznatků a zkušeností formou osobních setkání a navázaní nových pracovních i přátelských kontaktů.

KONFERENCE ,,OCHRANA OBYVATELSTVA 2023“

Soubory ke stažení