24. ročník mezinárodní konference MEDICÍNA KATASTROF /MEKA/ 2023 - Nové bezpečnostní výzvy

22. 5. 2023 Autor: admin admin

Ve Zlíně se ve dnech 17-18. 5. 2023 uskutečnil již 24. ročník mezinárodní konference MEDICÍNA KATASTROF 2023, kterou společně pořádala Fakulta logistiky a krizového řízení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a společnost EGO Zlín s.r.o. Celá akce se konala pod záštitou Zlínského kraje, Primátora města Zlína a Ministerstva zdravotnictví Slovenské republiky.

Hlavní tématické okruhy konference:

  • - Řešení nových výzev v oblasti ochrany obyvatelstva
  • - CBRN ochrana obyvatel
  • - Řešení mimořádných událostí přírodního nebo průmyslového chararkteru
  • - Třetí rok s covidem. Poučili jsme se¬?
  • - Rizika vyplývající z konfliktu na Ukrajině
  • - Kde se skrývají další potencionální hrozby současnosti
Konference, která byla určena pro členy složek IZS ČR a SR, pracovníky krizového řízení, zástupce akademické obce zabývajícími se problematikou krizového řízení, armádním zdravotnickým složkám, vyslaným zástupcům nemocnic a zdravotnických zařízení v ČR a SR a dalším odborníkům, řešících tématiku bezpečnosti a ochrany obyvatelstva, se zúčastnil i pracovník krizového řízení KÚ Královéhradeckého kraje, pod kterého problematika Integrovaného záchranného systému spadá.

Hlavním cílem konference bylo uskutečnění mezioborového setkání, které umožnilo účastníkům rozšíření přehledu při řešení událostí souvisejících s bezpečností obyvatelstva, mimořádnými událostmi a to zejména s novými aktuálními bezpečnostními riziky a tím i opatřeními s nimi souvisejícími.

V jejím průběhu byla projednána témata, která se svým rozsahem a aktuálností významně dotýkala zejména současné bezpečnostní a pandemické situace v České a Slovenské republice. Část vystoupení odborníků se zabývala rovněž událostmi souvisejícími s konfliktem na Ukrajině.

Zástupci jednotlivých subjektů vystoupili v rámci odborného programu se svými poznatky a zkušenostmi, shrnutými do velmi zajímavých příspěvků. Pro všechny zúčastněné bylo absolvování dvoudenního programu konference rozhodně přínosem pro jejich další činnosti v oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva.

Fotogalerie