Zimní areály Krkonoš a Orlických hor jsou z velké části v provozu

27. 12. 2013 Autor: ČTK

(ČTK) - Lyžařská střediska v Krkonoších a Orlických horách jsou přes oblevu z velké části v provozu. Lyžařům nabízejí mnoho kilometrů upravených sjezdových a zčásti i běžeckých tratí. O víkendu čekají provozovatelé areálů ochlazení a tím i stabilnější sněhové podmínky.

"Držíme stav jako před vánočními svátky," řekl ČTK Zdeněk Spilka z lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku. V provozu je lanová dráha Medvědín, lanovka Labská, vleky na Horních Mísečkách a Medvědíně. Otevřený je také malý hank ve Svatém Petru, modrá sjezdovka, nová Hromovka, částečně červená sjezdovka. Na Horních Mísečkách je také možné využít asi deset kilometrů upravených běžeckých tratí.

SkiResort Černá hora - Pec má částečně otevřených všech pět areálů v Janských Lázních, Peci pod Sněžkou, Černém Dole, Velké Úpě a Svobodě nad Úpou. Celkem je v provozu více než 20 kilometrů sjezdových tratí. "Dnes jsme mírně omezili provoz, ale v tomto rozsahu by už měl zůstat zachován i o víkendu," řekl ČTK Petr Hynek ze SkiResortu. Podrobnosti o provozu jednotlivých areálů jsou zveřejňovány na webu SkiResortu.

Ve Ski centru Říčky v Orlických horách se daří udržet v provozu všechny sjezdovky bez omezení. Otevřeno je 4,1 kilometru sjezdových tratí, v provozu je čtyřsedačková lanovka i vlek Tatrapoma. Stále jsou sjízdné také běžecké cesty.