U nás v kraji - 5. díl

26. 8. 2011 Autor: tiskové oddělení

Přinášíme Vám další díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

Celý magazín

Přinášíme Vám pátý díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

1. Vesnicí roku je Nový Hrádek

Vesnicí roku Královéhradeckého kraje se letos stal Nový Hrádek na Náchodsku, obstál v konkurenci dalších 39 obcí.

2. Elektronická aukce elektřiny

Kraj v příštím roce ušetří na nákupu silové elektřiny pro 142 svých organizací. Díky elektronické aukci to bude zhruba o 2,5 milionů méně než loni a cena elektřiny zůstane až do konce příštího roku na vysoutěžené úrovni, přitom se očekává její růst.

3. Rekonstrukce nemocnice v Broumově

Opravené prostory nemocnice v Broumově začaly sloužit pacientům. Stonat v tomto zdravotnickém zařízení pro ně nyní bude díky dokončené rekonstrukci pohodlnější. Stavba, za kterou Královéhradecký kraj zaplatil 22 milionů korun, je přitom pro klíčovou nemocnici celého Broumovska historická. Nemocnici investice zajišťuje další perspektivní budoucnost.

4. Krátce z regionu

Hradec Králové se připravuje na leteckou přehlídku CIAF 2011, lidem v Rychnově nad Kněžnou začne na podzim sloužit nová krajská lékárna, od začátku srpna jezdí v Orlických horách tzv. radiobusy.

5. Ptejte se hejtmana

Tentokrát se diváci ptali na novinky z protipovodňových opatření na Dědině, na nový systém práce Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje a na investice do oprav silnic v kraji.

6. Kam vyrazit?

Závody veteránů, Rychnovská osmička či tradiční slavnost zemědělců Královéhradecké krajské dožínky.