Zapojte se do výzvy 10 000 kroků a zlepšete své zdraví

16. 3. 2023

V března byla spuštěna registrace do dubnové výzvy 10 000 kroků. Cílem akce je motivovat lidi k pravidelnému pohybu po vlastních nohách, zařadit chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti a udělat tak něco pro své zdraví. Výzva potrvá měsíc a účastníci v ní mohou soutěžit o hodnotné ceny. Zároveň se pořadatelé snaží pobídnout účastníky k tomu, aby vyzkoušeli nové aktivity pro trávení volného času.

Zapojte se do výzvy 10 000 kroků a zlepšete své zdraví

Název výzvy obsahuje číslo 10 000 kroků – to odpovídá zhruba 7,5 kilometrů, nicméně podle pořadatelů není nutné každý den ujít či ujet na kole tuto vzdálenost. Pro splnění smyslu výzvy – posílení organismu a zdraví účastníků – postačí i kratší trasa. Důležitější než délka pochodu je pravidelnost pohybu a svižné tempo.

Zapojit se můžete jako JEDNOTLIVEC a můžete si vytvořit svou vlastní výzvu. Srovnávat své výkony je možné nejen v rámci celé republiky, ale i v jednotlivých krajích, obcích nebo skupinách.

Máte-li týmového ducha, založte si tým nebo se do nějakého přidejte. Budete se tedy účastnit nejen jako jednotlivec ale i JAKO TÝM. Být v týmu neznamená, že musíte chodit společně, ale že se vaše body v týmu sčítají.

V případě, že jste součástí větší firmy, můžete se zúčastnit JAKO FIRMA. Vytvořte tým se svými kolegy v práci a k porovnání sil vyzvěte jiné oddělení nebo jinou pobočku.

Ve výzvě je umožněna účast i dětem od 6 let, děti potřebují pravidelný pohyb jako sůl. Ty se nemohou účastnit jako firma, ale mohou vyzvat spolužáky z vedlejší třídy a zúčastnit se JAKO ŠKOLA. Popřípadě školy mohou soutěžit mezi sebou.

V neposlední řadě je možné se zapojit JAKO OBEC, jelikož průběh celé výzvy je úzce propojen s jejich aktivitou. Zapojené obce vytvářejí svou komunitu účastníků, povzbuzují je i odměňují za jejich úsilí.

Aktivitu je možné v rámci výzvy monitorovat na jakémkoliv zařízení a následně ji v podobě printscreenu nahrát do svého profilu. Od podzimu 2022 je možné využít novou aplikaci 10 000 kroků.

Každý kilometr je bodově ohodnocen, přičemž je zohledněn věk účastníka a jeho BMI. Snahou je umožnit umístění na prvních místech „výkonnostního“ žebříčku i starším lidem a lidem s vysokým BMI.

Podrobnosti o výzvě i možnost registrace naleznete na webu portal.desettisickroku.cz/