Zájemci o certifikaci regionálního produktu mohou zasílat své žádosti do 28.února

2. 3. 2023

Místní akční skupina Krkonoše uděluje značku Krkonoše originální produkt. Zájemci o certifikaci svého produktu, který vyrábějí na území Krkonoš, mohou své žádosti zasílat do 28. února 2023. K žádosti je nutné přiložit i vzorek výrobku.

To pravé z Krkonoš poznáte podle speciálního loga. Stylizovaný otisk prstu v logu vyjadřuje osobní přístup člověka – tvůrce, zanechání jeho řemeslných otisků na každém jednotlivém výrobku. Nepravidelná kontura otisku odkazuje na ruční práci a dlouholetou tradici a zesvětlené obloučky v horní části otisku Vám připomenou zamlžené barvy krkonošských vrcholků na obzoru.

Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Krkonoš, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. To vše ocení jak turisté, kteří si chtějí pořídit pravý a kvalitní suvenýr z Krkonoš, tak místní obyvatelé, kteří chtějí nákupem podpořit „svého” místního výrobce.

Značku uděluje MAS Krkonoše třem typům výrobků a produktů:

Potraviny a zemědělské produkty - např. mléko, sýry, maso, ryby, pečivo, obiloviny, ovoce, zelenina, víno, nápoje (šťávy a mošty), med apod.

Řemeslné výrobky a umělecká díla - např. výrobky ze dřeva, skla nebo papíru, slaměné ozdoby, krajky, šperky, keramika, nábytek, upomínkové předměty, pohlednice apod.

Přírodní produkty – např. lesní plody, léčivé byliny, čaje, extrakty z rostlin pro kosmetické účely, kompost, minerální voda apod.

Zážitky

Zájemci o certifikaci regionálního produktu mohou doručit, nebo zasílat své žádosti do 28. 2. 2023 do kanceláře MAS Krkonoše nebo emailem. K žádosti je nutné přiložit také vzorek výrobku. Pokud jej nemůžete nebo nechcete zaslat spolu s žádostí, kontaktujte emailem: hartmanova@maskrkonose.cz

Podrobnější informace: https://www.regionalni-znacky.cz/krkonose/cs/pro-vyrobce/page/1/jak-ziskat-znacku

Zájemci o certifikaci regionálního produktu mohou zasílat své žádosti do 28.února