Začala stavba obchvatu Jaroměře

27. 9. 2022

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu obchvatu Jaroměře. Budoucí přeložka silnice I/33 naváže na dálnici D11 a uleví tak městu a dalším obcím na této frekventované trase. Obchvat bude dlouhý 6,6 kilometru a vyjde na více jak 688 milionů korun. Termín dokončení ŘSD plánuje na rok 2024.

„Po nedávném zahájení stavby obchvatu Nové Paky jsme dnes odstartovali i stavbu obchvatu Jaroměře, který odvede veškerou tranzitní dopravu z Jaroměře, Čáslavky, Dolan a Svinišťan a díky tomu bude také významně snížen hluk a exhalace z dopravy, což ocení zejména místní obyvatelé. Pro řidiče bude cesta plynulejší a bezpečnější. Na silnici I/33, která je součástí mezinárodní silnice E67, tak zbývá vybudovat obchvat Náchoda, kde ŘSD během příštího roku plánuje zahájit výběrové řízení na zhotovitele. Jsem přesvědčen, že všechny zmiňované obchvaty spolu s dostavbou D11 a s přípravou staveb na D35 z Hradce Králové do Jičína ovlivní zásadním způsobem silniční síť v našem kraji,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

Přeložka silnice I/33 tvoří severovýchodní obchvat Jaroměře. Trasa odbočuje z okružní křižovatky vybudované v rámci stavby dálnice D11 a na konci úseku se napojuje na již vybudovaný obchvat České Skalice. Stávající I/33 bude na trasu přeložky napojena prostřednictvím mimoúrovňové křižovatky Dolany.

Začala stavba obchvatu Jaroměře

Fotogalerie