Výtěžek z výstavy dětských obrazů pomůže hendikepovanému Zdeňkovi

1. 7. 2021

Ve čtvrtek 1. července od 18 hodin se v hradecké Náplavce pod záštitou hejtmana Martina Červíčka koná charitativní vernisáž výstavy Děti dětem. Výtěžek z prodeje dětských obrazů poputuje na nadační fond Spolu na draka, který pomáhá dětem narozeným se vzácným onemocněním spinální muskulární atrofie.

Zajímá vás, jak jsme v Hradci a okolí objevovali malé umělce? Děti z mateřských škol navštívila víla Eliška Kuthanová a ukázala jim, jak společně pracovat s barvami a přenášet na plátno své pocity a emoce. Její jedinečné arteterapeutické dílny probouzejí dětskou fantazii, rozvíjejí logické myšlení a jemnou motoriku. Estetická úroveň vzniklých děl není rozhodující, důraz je kladen na samotný proces tvorby. Děti ale zvládly obrazy takové, že by se za ně ani Picasso nemusel stydět. Teď mají svou první výstavu, která potrvá na Náplavce celý červenec.

Koupí těchto obrazů přispějete na léčbu Zdendy, který trpí spinální muskulární atrofií (SMA). Jedná se o dědičnou chorobu postihující periferní motorický nerv. V důsledku tohoto onemocnění jsou oslabeny svaly a postupem doby dochází také k úbytku svalových vláken. Toto onemocnění nepostihuje intelekt. SMA patří četností výskytu mezi vzácná onemocnění, ale zároveň se řadí na přední místa příčin úmrtí v časném dětském věku.

Navštivte vernisáž a koupí obrazu můžete pomoci velkému bojovníkovi na cestě za normálním dětstvím. Výtěžek půjde malému Zdeňkovi na pravidelné rehabilitace, rehabilitační pobyty, zdravotní pomůcky či úhradu osobní asistence. Přispět můžete také kdykoliv na transparentní účet veřejné sbírky Spolu na draka č.: 225539082/0600. I sebemenší příspěvek pomáhá!.

Soubory ke stažení