Vyšlo únorové číslo U nás v kraji

14. 6. 2023

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna a je distribuován do každé domácnosti v Královéhradeckém kraji. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo únorové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme

V Královéhradeckém kraji se loni narodilo 5 203 dětí

V porodnicích v Královéhra deckém kraji v roce 2022 přišlo na svět celkem 5 203 dětí, z toho 2 479 holčiček a 2 724 chlapečků. Zhruba čtvrtina novorozenců se narodila císařským řezem a cel kem 154 dětí maminky přivedly na svět společně se sourozencem- -dvojčetem.

Na podporu hradeckých divadel, filharmonie i archeoparku ve Všestarech kraj uvolní více jak 13 milionů korun

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto organizacím hodlá kraj na jejich provoz poskytnout souhrnnou částku přesahující 13,4 milionu korun.

Krajská záchytná stanice v Hradci Králové zůstane v provozu

Provoz Protialkoholní záchytné stanice Královéhradeckého kraje bude pokračovat i v roce 2023. Kraji se podařilo najít nového vedoucího lékaře, který svou odborností zajistí zákonné podmínky pro fungování tohoto krajského zdravotnického zařízení. Zároveň s tím kraj vypsal výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku záchytné stanice.

V Královéhradeckém kraji se uskuteční Burza filantropie

Na území Královéhradeckého kraje se na konci října uskuteční Burza filantropie, při níž mohou neziskové organizace a sociální podniky působící v regionu získat podporu od podnikatelů či veřejné správy. Úspěšný projekt burzy bude na základě licence od Koalice nevládek Pardubicka organizovat krajský úřad.

Nový web představuje krajské tradice a nabízí tipy na výlety

V rámci propagace tradic a řemesel v Královéhradeckém kraji spustila Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu nový web: remesla.hkregion.cz. Na jaře na ni naváže cestovatelská hra.

Klienti dvorského domova pro seniory se vrátili zpět

V krajském Domově důchodců Dvůr Králové nad Labem skončila kompletní rekonstrukce koupe len. Všech 27 dočasně přestěhovaných klientů se již vrátilo zpět do svých pokojů. Za stavební práce, které byly nutné z důvodu havárie vodovodního potrubí a rozvodů topení, zaplatil Královéhradecký kraj necelých 25 milionů korun.

K dostání také elektronicky 

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.