Vyšlo červencové číslo U nás v kraji

7. 7. 2021

Magazín U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě srpna a je distribuován do každé domácnosti v Královéhradeckém kraji. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo červencové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme:

Dvě miliardy korun do sociální oblasti

Do roku 2026 Královéhradecký kraj plánuje investovat více jak dvě miliardy korun do sociálních služeb v regionu. Jedná se zejména o zvyšování kapacit sociálních lůžek pro seniory, změny velkých ústavů pro zdravotně postižené na malé komunitní služby a péči o klienty vyžadující psychiatrickou péči

Dopravu v Jičíně zklidnila další část obchvatu

Přeložka silnice II/286 z Robous do Valdic je hotová. Další část jičínského obchvatu v hodnotě 210 milionů korun odvede z centra města těžkou nákladní dopravu. Stavbu financoval Integrovaný regionální operační program a Královéhradecký kraj

Žáci zdravotnických škol odpracovali přes 30 tisíc hodin

Poděkování hejtmana Králové hradeckého kraje Martina Červíčka obdrželi žáci čtvrtých ročníků hradecké zdravotnické školy, a to za pomoc v nemocnicích a sociálních zařízeních během epidemie covid-19.

O prázdninách začnou opravy devíti silnic

V červenci a srpnu začnou stavební práce na devíti komunikacích napříč celým krajem. Řidiči budou muset počítat s dopravní mi uzavírkami například na trase z Malšovy Lhoty do Hradce Králové, mezi Kuksem a Stanovicemi či v Albrechticích nad Orlicí.

Kraj ocenil dobrovolníky, kteří pečují o historické památky

Královéhradecký kraj ocenil dobrovolníky, kteří udržují a opravují historické památky v regionu. Cenu za příkladnou obnovu architektonického dědictví či popularizační činnost získal Spolek pro záchranu kaple sv. Jana Nepomuckého, majitelka téměř dvousetleté chalupy v Krkonoších a dlouholetý zachránce hradu Vízmburk.

K dostání i elektronicky

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na našich stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.